Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Belangrijke Red Bull-aankondiging in de maak rond GP Singapore

Er zijn nog twee stoeltjes te vergeven in de Formule 1. Eén daarvan behoort tot de Red Bull-familie bij Visa Cash App RB. En een aankondiging blijft niet lang meer uit, zo onthulde Helmut Marko.

Ricciardo FP1 Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

"We hebben een idee, dus wacht tot Singapore. Dat is ook in september. Er komt duidelijkheid over wat er gaat gebeuren." Was getekend: Helmut Marko tegenover Viaplay tijdens het Grand Prix-weekend in Azerbeidzjan. De Red Bull-adviseur sprak over het tweede stoeltje bij Visa Cash App RB (RB), het zusterteam van Red Bull. Silly Season is grotendeels voorbij, want buiten een zitje bij RB en Stake F1 is alles verder vergeven. 

Het zitje bij RB is wel een heikel punt voor Red Bull. Yuki Tsunoda rijdt ook in 2025 voor het team, maar rond Daniel Ricciardo heerst veel onzekerheid. De Australiër liet na een dramatische start wat verbetering zien, maar echt opvallen doet hij niet. En dat was wel nodig om terug te keren bij Red Bull, waar Sergio Perez inmiddels, ondanks alle druk, een contract tot en met 2026 bezit.

Het gevolg? Red Bull moet een keuze maken tussen Ricciardo én Liam Lawson, die al maanden, zo niet een jaar op een zitje aast. De Nieuw-Zeelander viel vorig jaar in toen Ricciardo een polsblessure opliep in Zandvoort en liet een daverende indruk achter, waardoor het al een teleurstelling was dat hij naast een fulltime kans greep voor 2024.

Tegelijkertijd kán een aankondiging van Red Bull eigenlijk ook niet lang op zich laten wachten, want Lawson beschikt over een belangrijke clausule in zijn contract. Mocht Red Bull zijn optie niet lichten in september, kan Lawson gaan en staan waar hij wil.

Concurrentie

Nu zal Red Bull zich niet meer laten leiden door de clausule, wetende dat Lawson normaal gesproken geen andere opties heeft. Het zitje bij Stake F1/Audi was een tijdje een mogelijkheid voor de coureur, maar het begint er steeds meer op te lijken dat Valtteri Bottas en Gabriel Bortoleto, de leider in het Formule 2-kampioenschap, de enig overgebleven kandidaten zijn. Voor Lawson moet het dus het zitje bij RB gaan worden.

Of weet hij al meer en heeft Red Bull de knoop doorgehakt? Het gniffelende antwoord van Marko op de vraag hoe de situatie van Lawson eruitziet, doet veel vermoeden. En eerlijk is eerlijk: het past ook niet bij de filosofie van Red Bull om aan Ricciardo vast te houden terwijl hij niet in aanmerking komt voor het stoeltje bij de hoofdmacht. Normaal gesproken selecteerde Red Bull altijd snel door om de jeugd de kans te geven. Gaat dat nu ook met Lawson gebeuren? Het is aannemelijk.

Het zal in ieder geval snel gaan blijken welke keuze Red Bull heeft gemaakt, ook om Ricciardo en Lawson duidelijkheid te verschaffen. Mocht Ricciardo zijn stoeltje verliezen, lijkt het erop dat zijn Formule 1-carrière er (voorlopig) op zit. The Honey Badger zegt in dat geval waarschijnlijk met acht zeges vaarwel tegen de koningsklasse van de autosport.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"