Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andretti Formula Racing

'Belangrijke' vergadering op komst voor F1-toetreding Andretti

Andretti Formula Racing is voorlopig afgewezen als elfde constructeur in de Formule 1, maar het harde werk gaat achter de schermen gewoon door. Volgens Mario Andretti, de wereldkampioen van 1978 en vader van teambaas Michael Andretti, staat er binnenkort een belangrijke vergadering op de agenda.

Start race Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het kwam eind januari als groot nieuws binnen in de wereld van de Formule 1: de F1 had zelf de aanvraag voor Andretti Formula Racing voor 2025 en 2026 afgewezen, onder meer omdat de koningsklasse meer voor Andretti zou betekenen dan andersom het geval zou zijn.

Het lijkt er dus op dat er de komende jaren twintig auto's op de F1-grid zullen staan. De droom om snel mee te doen viel voorlopig dus in duigen voor het Amerikaanse team, al geeft Andretti Formula Racing duidelijk nog niet op.

Mario Andretti reageert nu op de situatie in gesprek met Sports Illustrated. "We zijn er elke dag mee bezig, ongeacht wat er tot nu toe aan de pers is gepresenteerd. Ik denk dat we een goede aanpak hebben. De FIA heeft ons op de proef gesteld om alles af te vinken en we hebben nog de toestemming nodig van de FOM (Formula One Management, red.). Maar er komt een belangrijke vergadering aan en hopelijk kunnen we daar wat positieve resultaten uit halen."

Daarna vervolgt Andretti zijn verhaal: "We zijn nooit gestopt met werken vanaf het allereerste begin. We hebben al een auto en een windtunnel. Op dit moment is het doel om in 2026 op de grid te staan. Maar er zijn zoveel belangrijke elementen die moeten worden bepaald zodra we het sein 'oké' krijgen (om toegelaten te worden tot de F1, red.). Want zelfs voor personeel en zeer ervaren mensen die bij ons willen komen werken, moeten we een 'ja' hebben, voordat we een contract kunnen verlengen. Zodra we het sein 'oké' krijgen, dan beginnen we niet opnieuw. We zijn al op weg", zo sluit hij af.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez