Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Belangrijke wijziging voor Bottas in Formule 1-seizoen 2019

Na een zeer teleurstellend jaar, waarin Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton met elf overwinningen én het kampioenschap aan de haal ging en Valtteri Bottas zelf niet verder kwam dan een hoop tweede plaatsen, gaat het roer om voor de 29-jarige Fin. Voor 2019 zal er een belangrijke mutatie plaatsvinden.

Tony Ross, de vertrouweling van Bottas, legt zijn rol als race-engineer van de Fin namelijk neer. Ross heeft een aanbieding gekregen binnen Mercedes, deze doet hem verkassen naar het Formule E-project van het Duitse merk.

Ross was in het recente verleden de race-engineer van Nico Rosberg en begeleidde de Duitser naar zijn eerste en, naar wat vijf dagen later bleek toen hij zijn pensioen aankondigde, enige wereldtitel. Toen Bottas werd aangesteld als Rosbergs opvolger, kreeg de Fin direct te maken met Ross. Bottas en Ross kwamen samen tot drie Grand Prix-overwinningen (Rusland, Oostenrijk en Abu Dhabi 2017) en vijf polepositions. Wie de rol van Ross als race-engineer van Bottas overneemt is nog niet bekend, al verklapte Mercedes-teambaas Toto Wolff zelf al te weten wie het stokje van Ross overneemt. In de Formule E gaat Ross aan de slag met Gary Paffett en Stoffel Vandoorne, die het rijdersduo van HWA Racelab vormen. Dat is het satellietteam van wat volgend jaar de inschrijving van Mercedes moet worden.

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin