Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2021

Belgische medici roepen overheid op Grand Prix op Spa af te gelasten

Als het aan de Belgische huisartsenkoepel ligt, dan gaan evenementen zoals de Grand Prix van België volgende maand niet door. De coronabesmettingscijfers bij onze zuiderburen zijn daarvoor te hoog, vinden zij.

Verstappen belgie
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Terwijl de Belgische overheid versoepelingen heeft ingepland die op 13 augustus in werking moeten treden, roept de Belgische huisartsenkoepel Domus Medica op om voorlopig nog te wachten met het versoepelen van de restricties.

Grootschalige evenementen, zoals de Grand Prix van België met publiek, zouden weer mogelijk worden als de versoepelingen worden doorgevoerd, maar dat vinden de Belgische huisartsen dus geen probleem, zo vertelt een woordvoerder.

"Het gaat niet de goede kant op met de cijfers. Eerst was er een stijging te zien die we mogelijk konden wijten aan de toename van het aantal afgenomen tests, maar dat kunnen we inmiddels niet meer zeggen. Huisartsen zien meer besmettingen en zieken en het percentage positieve tests blijft verder stijgen", zo laat woordvoerder Roel van Giel weten.

De versoepelingen moeten dan ook niet worden doorgevoerd, oordelen zij. "Concreet hebben we het dan over massa-evenementen, zoals de Formule 1 Grand Prix op Spa-Francorchamps en festivals als Pukkelpop. Dat vonden wij al geen goed idee en dat is het nog steeds niet. Vanwege de stijgende cijfers kan het geen doorgang vinden", aldus Van Giel.

Ook in Nederland is het de vraag of de GP door kan gaan. Momenteel staat het licht op groen, maar mocht de Nederlandse overheid besluiten om meerdaagse evenementen ook na 13 augustus niet door te laten gaan, dan kunnen er problemen optreden voor de organisatie.

Ook interessant:

Max Verstappen gaat zich niet tot dat niveau verlagen

De hardste crash uit de carrière van Max Verstappen, terwijl Lewis Hamilton als aanstichter maximaal profiteerde op op Silverstone met de zege aan de haal te gaan. Terwijl Verstappen nog in het ziekenhuis verbleef, vierde hij uitbundig zijn zege.

Meer dan genoeg stof tot napraten, want wie zat er nu fout? Wat de straf van Hamilton te laag? Gaat Verstappen nu revanche nemen?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken dit alles in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

17 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"