Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Berger: "Explosieve Red Bull-sfeer snel voorbij als Verstappen vooraan staat"

Max Verstappen en Sergio Perez startten dit seizoen pas een keer samen op de eerste startrij. Maar in de ogen van Gerhard Berger is het duidelijk wat het resultaat zal zijn als dat de komende races weer voorkomt.

Gerhard Berger is onder de indruk van Red Bull, dat dit jaar zeer dominant is. De voormalig Formule 1-coureur ziet dat het team van Max Verstappen domineert. Liever ziet hij nog wat verrassingen, maar hij vreest het ergste. "Ik blijf voorzichtig, omdat Formule 1 altijd goed is voor verrassingen, maar dit jaar wordt het moeilijk voor de tegenstanders van Red Bull. Zij hebben namelijk ook een waanzinnige ontwikkelingssnelheid", zo luidt zijn korte oordeel in de Krone Zeitung.

Niemand kan Verstappen verslaan

Berger denkt daardoor terug aan 35 jaar geleden, toen hij voor Ferrari reed, maar niet in staat was om voor de zeges te strijden. Vijftien van de zestien races gingen toen naar McLaren, dat een zeer dominante wagen had. "Het doet me een beetje denken aan 1988, toen ik met Ferrari altijd in de slipstream van de McLaren van Senna of Prost zat. Het verschil was toen zo groot dat ze ons altijd op afstand hielden als dat nodig was." Toen was er nog wel een heerlijke interne strijd, maar Berger denkt niet dat Perez in staat is om zo'n gevecht te creëren. Nee, daar is de Nederlander simpelweg te goed voor, oordeelt de Oostenrijker. "Het zou wenselijk zijn voor de fans als Perez en Verstappen een duel als Senna en Prost konden opzetten. Ik betwijfel het echter, want Max is daar te sterk voor." "Die explosieve sfeer laaide slechts kort op omdat Max als tweede en niet eerste eindigde in Saoedi-Arabië. Als ze allebei weer op de eerste rij staan, dan ziet het er echter anders uit. Niemand kan Max verslaan, niet alleen Perez. Het is bitter, maar zo is het nou eenmaal."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"