Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Berger heeft slecht nieuws voor Leclerc in de strijd met de 'briljante' Verstappen

Gerhard Berger ziet een prachtige strijd om de wereldtitel, maar oordeelt dat Ferrari nog niet klaar is voor de wereldtitel. Red Bull en Max Verstappen hebben volgens de oud-coureur dan ook met afstand de beste papieren voor het jaar 2022.

Gerhard Berger reed van 1984 tot en met 1997 in de Formule 1 en reed het grote aantal van 210 races, voor Benetton, Ferrari en McLaren. Twee maal werd hij derde in het kampioenschap en in totaal won de Oostenrijker 10 Grands Prix. Hij geniet met volle teugen van de huidige staat van de Formule 1, zo vertelt hij in de F1 Nation Podcast . "Het is geweldig voor de sport. Het moet echter nog beter en we willen er nog een team bij vooraan het veld, maar na alle jaren met Michael Schumacher en Lewis Hamilton is het mooi om twee verschillende merken te zien strijden. Om Ferrari weer terug te hebben is fantastisch en het zou mooi zijn als Mercedes ook mee deed, maar we zien nu ook al goede races."

Indrukwekkende Leclerc, briljante Verstappen

Het heeft er alle schijn van dat Max Verstappen en Charles Leclerc dit seizoen onderling uit gaan maken wie er wereldkampioen Formule 1 2022 wordt. Als Berger zijn geld in moest zetten op iemand, dan zou hij voor de 'briljante' Red Bull-coureur gaan. "Leclerc maakt indruk op me met zijn talent en snelheid over een enkele ronde. Als het aankomt op racecraft, dan zie ik echter dat er een klein voordeel is voor Max. Hij is briljant tijdens de race. Hij grijpt elke kans, hij kan goed inhalen, is goed in wiel-aan-wielgevechten en kan de race lezen als geen ander." "Gecombineerd met de extreem goede strategen van Red Bull en hun goede pitstops, dan is het denk ik een nagenoeg onverslaanbaar pakket."

Ferrari nog niet klaar voor de strijd om het WK

Gevraagd of Verstappen zijn titelgevecht met Leclerc anders aanpakt dan vorig jaar met Lewis Hamilton, oordeelt Berger dat de Red Bull-coureur in de tussentijd alleen maar beter is geworden. "Verstappen is naar mijn inziens nóg beter dan vorig jaar. Als je een wereldtitel wint, dan neemt dat veel druk weg." Tegelijkertijd ziet hij dat Ferrari nog niet klaar is voor een titelstrijd. "Vorig jaar had niemand geloofd dat Ferrari zo'n grote stap voorwaarts zou zetten. Als je vorig jaar had gezegd dat ze in 2022 tweede zouden worden, dan had iedereen gezegd: geweldig!" "Nu proberen ze te strijden voor de titel, maar dat hebben ze al in jaren niet gedaan. Ze zijn er nog niet klaar voor zoals Red Bull, dat vorig jaar tot aan de laatste race heeft gestreden met Lewis Hamilton, waarbij ze op elk kleinste detail moesten letten. Het zal nog een jaar of misschien twee duren voor dat Ferrari er klaar voor is. Red Bull heeft een voordeel, omdat ze vorig jaar al hebben gestreden." Ferrari is dus nog niet ready volgens Berger. En Leclerc als coureur dan? De oud-coureur ziet in ieder geval dat de Monegask wel uit het juiste hout is gesneden, al zijn er nog verbeterpuntjes. "Leclerc maakt af en toe nog fouten die niet mogen gebeuren als je serieus strijdt om de wereldtitel. Leclerc kan op dat vlak misschien nog wat beter, maar over het algemeen is hij absoluut iemand die wereldtitels kan winnen."

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein