Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Berger hoopt stiekem op 'perfecte reeks' voor Verstappen: "Maar ergens zal dit stoppen"

Met tien overwinningen op rij in de Formule 1 lijkt Max Verstappen niet te stoppen. Toch weet iedereen dat er ooit een einde komt aan de reeks, maar wanneer? Gerhard Berger ziet het stoppen van de Nederlander als een zeer, zeer lastige opgave voor de concurrentie.

Verstappen Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De dominante reeks van Red Bull liegt er niet om: sinds de Grand Prix van Abu Dhabi in 2022 is het Oostenrijkse Formule 1-team ongeslagen en dat is vooral te danken aan Max Verstappen, die de afgelopen 10 (!) races won en hiermee de langste overwinningsreeks ooit in de koningsklasse heeft neergezet.

Menig F1-prominent kijkt zijn ogen uit dit seizoen, waaronder ook Gerhard Berger. De voormalig coureur noemt het verslaan van Verstappen dit jaar 'ongelooflijk moeilijk', vooral als een coureur er alleen voor staat. "Ondertussen maakt Max geen fouten, de pitstops gaan goed, alles klopt en er zijn geen technische problemen", zo begint hij tegenover BILD.

"Toch zal deze reeks overwinningen een keer stoppen", zegt hij, doelend op het ongeslagen seizoen van Red Bull en de tien zeges van Verstappen op rij. Een perfect seizoen voor één F1-team is nog nooit gedaan en stiekem hoopt Berger dan ook dat het een keer lukt. "Ik zou in ieder geval blij zijn voor Red Bull!"

Verstappen en Senna

De voormalig Ferrari-coureur vat het seizoen samen zoals menig F1-prominent ook al voor hem deed. "Als je Max buiten beschouwing laat, dan zou het een geweldige kampioenschapsstrijd zijn", zo vervolgt hij. Dit doet volgens Berger echter niets tekort aan de prestaties van Verstappen, die hij vergelijkt met de legendarische Ayrton Senna.

"Hij doet me erg aan Senna denken. Of het nou een snelle baan is, een langzame, regen, droog, een eerst of een tweede training: hij ligt altijd aan kop! Alles wat hij doet lijkt heel erg op hoe Senna het destijds altijd deed", aldus de tienvoudig Grand Prix-winnaar.

Ook interessant:

Verstappen op zoek naar eerherstel in F1 GP Singapore

Singapore is één van de weinige landen waar Verstappen nog niet wist te winnen. Staat dat te veranderen? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zijn stellig met hun antwoorden.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'