Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Frankrijk 2022

Berger lacht om Brits geloof in wederopstanding Mercedes: "Hebben jullie gedronken?"

In Frankrijk zijn er bij velen hoge verwachtingen van Mercedes, dat op het 'biljartlaken' Paul Ricardo denkt sterk te zijn zoals in Spanje en Engeland. Gerhard Berger heeft er een hard hoofd in.

Hamilton Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

In de F1 Nation Podcast van de Formule 1 bespreken oud-coureurs Damon Hill en Gerhard Berger de Franse Grand Prix, die aankomend weekend wordt verreden op het Circuit Paul Ricard. Vorig jaar was het een strijd tussen Red Bull en Mercedes, maar dit jaar heeft ook Ferrari zich in die strijd weten te mengen. Tegelijkertijd zijn de kampioenen wat teruggevallen en is het nog maar de vraag of ze dit weekend weer een gooi kunnen doen naar de Franse Grand Prix-overwinning.

Wie de favoriet is, is bij Damon Hill niet duidelijk. Hij is nog steeds verbaasd over de tegenvallende prestaties van Max Verstappen en zijn team in Oostenrijk anderhalve week geleden. "Charles zei het na na afloop van de race: hij dacht dat Ferrari al het hele seizoen de snelheid van Red Bull had. Op bepaalde circuits zou je denken dat het een Red Bull- of een Ferrari-circuit is, maar in de achtertuin van Red Bull, waar ze al jaren domineerden, waren ze verrassend genoeg niet zo snel als de Italianen. Misschien wijst dat op problemen die ze meer tegenzitten dan ze willen."

Hill: "Mercedes gaat winnen!"

Bij de Britse F1-wereldkampioen van 1996 is het geloof aanwezig dat Mercedes in Frankrijk weer mee kan strijden om de zege. Op circuits met een gladde asfaltlaag, zo als in Groot-Brittannië en Spanje, waren ze eerder namelijk al sterk. In Frankrijk is het circuit nog smoother, waardoor hij George Russell en vooral Lewis Hamilton kansen toedicht.

"Dit circuit is net een biljartlaken. Zo'n vlak circuit is briljant voor de aerodynamica, wat Mercedes kan helpen als ze hun problemen hebben opgelost en ze hun bolide laag aan de grond kunnen krijgen. Het circuit is echter ook een banden killer, het vreet je banden helemaal op!"

En laat dat nou net iets zijn waar zowel Red Bull als Ferrari dit jaar al eerder over hebben geklaagd. "Ik denk dat Lewis Hamilton gaat winnen. Misschien zien we een incident tussen de andere toppers, maar misschien kan Lewis ook wel op pure pace winnen. In racetrim is hij zo nu en dan heel, heel snel. Je zou zelfs een eerste plek voor Hamilton en een tweede plek voor Russell kunnen zien!"

Berger: "Zijn jullie aan de drank?"

Host Tom Clarkson denkt ook dat Mercedes met de zege aan de haal zal gaan, maar oud-coureur Gerhard Berger zet daar hele grote vraagtekens bij. Hij kan zijn oren niet geloven. "Net als Damon denk ik dat Mercedes huis gaat houden dat weekend en Hamilton weer op zijn best zal zijn", zegt Clarkson. "Kan je je voorstellen dat Lewis weer meestrijd met Max en Charles om de zege?!"

"Hebben jullie gedronken ofzo?", reageert de voormalig coureur van Ferrari, McLaren en Benetton. "Nee, zo ver zou ik niet gaan. Wat Damon zegt over het circuit: het is inderdaad heel speciaal. De Mercedes-bolide werkt echter niet overal even goed dit seizoen. Misschien zijn ze wat beter, maar ik denk niet dat ze plots een rol gaan spelen in de strijd om de zege. Wat voor paspoorten hebben jullie ook alweer?", grapt hij over de twee Britten.

"Verstappen gaat de race wennen, voor Leclerc en Sainz", zo klinkt de voorspelling van Berger tot slot stellig.

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

19 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen