Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Berger: 'Max Verstappen wordt een grote Formule 1-kampioen'

Voormalig F1-coureur Gerhard Berger heeft hoge verwachtingen van Max Verstappen. De legendarische Oostenrijkse coureur was te gast bij Ziggo F1 Café en sprak onder anderen over Verstappen.

Berger was in zijn McLaren-periode teamgenoot van Senna. Na de regenrace in Brazilië 2016 vergeleek hij Max met de Braziliaanse legende, maar Berger wil beide coureurs liever niet met elkaar vergelijken omdat de persoonlijkheden compleet verschillend zijn. Alleen op het vlak van agressiviteit in de auto doet Max hem aan Ayrton denken: "Max doet me qua agressiviteit denken aan een jonge Senna, en niet altijd op de goede manier als hij te gretig is en een fout maakt." Berger kent Verstappen al vanuit zijn kartperiode en kent vader Jos nog vanuit de Formule 1. In de F3 maakte de Nederlander een geweldige indruk op hem. "Ik zag hem al in de karting en Formule 3 rijden en daar was Max spectaculair. Critici zeiden dat hij de beste motor had, maar dat was niet waar. Hij liet zijn rechtervoet spreken en reed met minder vleugel dan de concurrentie. Zijn wagenbeheersing was bijzonder."

"In de Formule 1 maakt hij soms fouten, maar dat hoort erbij als je op de limiet rijdt. Zelfs als je ervaren bent maak je fouten. Max kan op de limiet rijden zonder zijn banden te slopen." Fouten maken hoort erbij volgens de voormalig F1-coureur: "Dat is prima, want Verstappen wordt een van de grootste kampioenen. Dat weet ik honderd procent zeker."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen