Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Berger plaatst Verstappen boven Schumacher, op gelijke hoogte met Senna

Hij heeft gereden met Michael Schumacher en niet met Max Verstappen. Toch vindt oud-coureur Gerhard Berger dat de Nederlandse Red Bull-coureur hoger op de ranglijst van de Formule 1-historie staat dan de zevenvoudig wereldkampioen.

Verstappen Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Gerhard Berger reed van 1984 tot en met 1997 in de Formule 1. Hij was teamgenoot van Ayrton Senna bij McLaren, reed jarenlang bij Ferrari en vocht menig strijd uit met Michael Schumacher. De Oostenrijker won 10 races in de Formule 1, vijf voor Ferrari, drie namens McLaren en twee voor Benetton. Ondanks dat zijn actieve jaren in de Formule 1 al ver achter hem liggen volgt hij alles rondom de koningsklasse van de racerij op de voet.

Hij ziet dus ook hoe Red Bull dit seizoen domineert en hoe Max Verstappen record na record aaneenrijgt. Het nieuwste record van de tweevoudig wereldkampioen is dat hij tien zege op rij boekte in de Formule 1. Daarmee is Verstappen hard op weg naar zijn derde wereldtitel in de Formule 1. Een titel die hem op gelijke hoogte brengt met onder meer Senna. Ik gesprek met de Oostenrijkse Kronen Zeitung plaatst Berger de twee op een voetstuk. "Verstappen en Senna zijn uniek in het vak - ze zijn de twee besten die ik in de afgelopen 50 jaar heb gezien."

Dat Michael Schumacher en Lewis Hamilton beiden zeven wereldtitels hebben, doet voor Berger niets af aan het feit dat hij Senna en Verstappen hoger inschat als het gaat om beste coureurs in de historie van de Formule 1. Berger legt uit waarom hij dat vindt. "Schumacher en Hamilton zijn ook uitzonderlijke coureurs. Natuurlijk moet je altijd naar de statistieken kijken, ze zijn allebei fantastisch. Maar: Senna stierf vroeg - en Verstappen is nog jong", geeft Berger aan, waarmee hij verwacht dat de statistieken van Verstappen in de toekomst alleen nog maar meer zullen gaan aantonen waarom hij hem plaatst boven Schumacher en Hamilton.

Ook interessant:

Recordhouder Verstappen spreekt op de baan, Mercedes vooral daarbuiten

Verstappen deed het onmogelijk op Monza. Meer lof voor hem in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365? Jazeker, maar de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken heus ook meer.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"