© Force India

Nieuwsoverzicht

Berger: 'Schande als Esteban Ocon geen Formule 1 rijdt in 2019'

12 sep. 2018 08:40 Wanda Bisschop 0 reacties
Door de overname van Force India door papa Stroll is de kans vrij groot dat Esteban Ocon zijn stoeltje moet afstaan aan Lance Stroll. Hierdoor lijkt er een vroegtijdige einde te komen aan de Formule 1-carrière van de jonge Fransman. 'Een grote schande', aldus voormalig Formule 1-coureur Gerhard Berger.

Berger is tegenwoordig actief in de DTM en zou het dan ook ontzettend jammer vinden als Ocon zijn toevlucht moet zoeken tot het rijden in de DTM.

"Ik denk dat het een complete schande is voor de Formule 1 als ze een talent als Ocon verliezen. Wat dat betreft zie ik hem ook liever niet terugkeren in de DTM want dat betekent dat er geen stoeltje voor hem is in de Formule 1," aldus de tienvoudig GP-winnaar tegenover Motorsport.com.

Al eerder maakte ook Mercedes-pupil Pascal Wehrlein de overstap van de Formule 1 naar de DTM vanwege het uitblijven van een stoeltje in de Formule 1. Volgens Berger is dit de omgekeerde gang van zaken.

"Het zou eigenlijk andersom moeten zijn. Wij willen graag dat de coureurs van de DTM naar de Formule 1 gaan omdat ze goed genoeg zijn."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen