Berger: 'Sebastian Vettel is geen loser'

15 okt. 2017 09:15 Ruud Dimmers 0 reacties
Formule 1 coureur Sebastian Vettel was de held van de eerste seizoenshelft, maar is de schlemiel van de laatste races. Volgens voormalig F1-coureur Gerhard Berger hoeft de Duitser zich echt geen loser te voelen.

Berger verwacht in 2018 duel tussen Vettel en Hamilton

In Nederland is het haast een sport geworden om Sebastian Vettel af te zeiken. De meest succesvolle F1-coureur van de afgelopen tien jaren wordt vaak als een derderangscoureur behandeld. Wat veel 'fans' en analisten vergeten is dat Sebastian Vettel van Ferrari weer een winnend team heeft gemaakt.

Na een moeilijk 2016 sloeg Ferrari in 2017 terug. Het pakte de leiding in het WK en voor het eerst in vier seizoenen wist er ook maar iemand Mercedes te beconcurreren. Vettel toonde zich razendsnel, nagenoeg foutloos en de meest constante coureur in het WK-gevecht. En crash in Singapore luidde een periode van domme pech in, waardoor de titel uit beeld verdween.

Berger vindt dan ook dat Vettel absoluut geen loser is. "Sebastian hoeft zich geen loser te voelen. Hij heeft met Ferrari een reuzensprong voorwaarts gemaakt en wist Mercedes onder druk te zetten. Dat had niemand verwacht. Ze zijn op de goede weg en ik verwacht in 2018 een duel der giganten. Vettel vs. Hamilton, maar dan beiden met vier titels op zak."

De hoeveelheid technische problemen schrijft Berger toe aan de ontwikkelingsrace van Ferrari. Het team moest een achterstand goedmaken op Mercedes en nam daarbij risico's.

"Mogelijk hebben de uitstekende prestaties van Ferrari het team zelf ook verrast en namen ze onder druk de verkeerde beslissingen. Hoe hoger het ontwikkelingstempo, des te groter de kans op defecten en problemen."

Helmut Marko van Red Bull Racing is het met Berger eens. "Ferrari speelde Mercedes in de kaart met alle defecten. Vettel had zeker vijf races meer kunnen winnen. Dit jaar was de snelheid er om wereldkampioen te worden. De kwaliteit van Vettel is om, net als Michael Schumacher, een heel team achter zicht te krijgen. Dat is belangrijk voor het succes op de lange termijn."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen