Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bernhard ten Brinke valt uit in Dakar Rally

De Dakar Rally 2019 is definitief voorbij voor Bernhard ten Brinke. De Toyota rijder moest tijdens de achtste etappe de strijd staken wegens technische problemen.

De Dakar droom van Ten Brinke is ten einde gekomen. In de slotkilometers van de achtste etappe werd de Toyota-coureur getroffen door technische problemen.

"Dit is echt ontzettend balen", blikt de Nederlander terug. "Twintig kilometer voor de finish was het over en uit. Het eerste deel van de etappe verliep goed, totdat een aandrijfas brak. Dat kostte 25 minuten om te vernieuwen." Na dit euvel was Ten Brinke uitermate goed op dreef en leek hij te finishen in de top tien van de etappe. Tot twintig kilometer voor de meet het drama compleet werd. Bij het oprijden van een duin sloeg de motor af. Uren later werd de Toyota gesleept richting het bivak, waar duidelijk werd dat de schade niet te herstellen is. "We liggen uit de rally. Wat een pech, maar autosport blijft een mechanische sport", aldus een teleurgestelde Ten Brinke. De Toyota-coureur blijft strijdbaar en keert in 2020 terug in de Dakar. "Ik beloof jullie dat ik in 2020 terugkeer, mijn Dakar droom leeft nog steeds."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen