Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bernie Ecclestone: 'Mercedes maakt de Formule 1 kapot'

Onder de bezielende leiding van Bernie Ecclestone is de Formule 1 ooit groot geworden maar sinds Liberty Media hem buitenspel heeft gezet, schuwt Ecclestone het niet om zijn kritiek op de Formule 1 openlijk te uiten.

In gesprek met Die Welt opent de inmiddels 87-jarige Ecclestone de aanval op Mercedes. "Ik ben een enorme fan van Mercedes en heb ontzettend veel bewondering voor hun prestaties maar ze winnen gewoon te vaak. De Formule 1 heeft meer spanning en opwindende races nodig. Natuurlijk doet Mercedes het ongelofelijk goed maar als ze een paar jaar geleden hun motoren aan bijvoorbeeld Red Bull Racing ter beschikking hadden gesteld, dan hadden we leukere races gehad en misschien zelfs wel wat andere kampioenen." "Dan was Mercedes lang niet zo dominant geweest. Ik denk ook dat dat beter was voor Mercedes zelf, want het was beter geweest voor de Formule 1 en voor de publieke belangstelling."

Vanaf 2021 wordt het nieuwe motorreglement van kracht en als het aan de 'oude baas' ligt, komt er dan aan een einde aan het tijdperk Mercedes. "Liberty Media moet ervoor zorgen dat alle Formule 1 teams een eerlijke kans krijgen om te winnen. Dat heeft de sport echt nodig. De motorleveranciers moeten inzien dat dit nodig is om de Formule 1 weer attractief te maken. Nu zijn de races te voorspelbaar omdat één of twee motoren superieur zijn waardoor de winnaar al vaak vaststaat, dat moet veranderen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"