© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Beroep Haas tegen Italiaanse diskwalificatie begin november

13 sep. 2018 09:32 René Oudman 0 reacties
Acht punten dacht de stal van Haas mee te mogen nemen uit het Autodromo Nazionale Monza, maar daarmee kwam men bedrogen uit. De vloer van de VF18 van Romain Grosjean, de coureur die een nette zesde plek over de streep had gebracht, werd als illegaal beschouwd. Zodoende raakte Grosjean zijn zesde plaats en de bijbehorende punten kwijt.

Haas liet het er niet bij zitten en besloot in beroep te gaan bij het International Court of Appeal. De zaak kan niet eerder dan over zes weken worden behandeld.

Op donderdag 1 november mogen Haas en Grosjean zich melden bij de hoogste gerechtelijke instantie van de autosportbond FIA. De Amerikaanse equipe beweert dat het Formule 1-wetboek doet vermoeden dat er meerdere interpretaties omtrent de vloer mogelijk zijn en dat men daarom voor de vorm heeft gekozen, waarmee het in Monza rondreed.

Het is in de strijd om P4 in het constructeurskampioenschap van levensbelang dat Haas de acht in Monza gescoorde punten terugkrijgt. Daarmee zou het namelijk op gelijke hoogte komen met rivaal Renault. Dat team zorgde er overigens voor dat er een onderzoek naar Haas werd ingesteld: de Franse stal bracht de onregelmatigheden aan het licht bij de FIA.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen