Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Beroep Haas tegen Italiaanse diskwalificatie begin november

Acht punten dacht de stal van Haas mee te mogen nemen uit het Autodromo Nazionale Monza, maar daarmee kwam men bedrogen uit. De vloer van de VF18 van Romain Grosjean, de coureur die een nette zesde plek over de streep had gebracht, werd als illegaal beschouwd. Zodoende raakte Grosjean zijn zesde plaats en de bijbehorende punten kwijt.

Haas liet het er niet bij zitten en besloot in beroep te gaan bij het International Court of Appeal. De zaak kan niet eerder dan over zes weken worden behandeld.

Op donderdag 1 november mogen Haas en Grosjean zich melden bij de hoogste gerechtelijke instantie van de autosportbond FIA. De Amerikaanse equipe beweert dat het Formule 1-wetboek doet vermoeden dat er meerdere interpretaties omtrent de vloer mogelijk zijn en dat men daarom voor de vorm heeft gekozen, waarmee het in Monza rondreed. Het is in de strijd om P4 in het constructeurskampioenschap van levensbelang dat Haas de acht in Monza gescoorde punten terugkrijgt. Daarmee zou het namelijk op gelijke hoogte komen met rivaal Renault. Dat team zorgde er overigens voor dat er een onderzoek naar Haas werd ingesteld: de Franse stal bracht de onregelmatigheden aan het licht bij de FIA.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'