Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Beroofde Norris weet het zeker: "Pagenaud had voor de crash al de pik op mij"

Lando Norris werd afgelopen weekend het slachtoffer van een opzettelijke beukpartij van Indycar-coureur Simon Pagenaud tijdens de virtuele Indy 500. Norris denk te weten hoe de vork in de steel steekt en dat Pagenaud sowieso al de pik had op hem.

Het moment waarop Simon Pagenaud de pits uit reed om Lando Norris zijn overwinning opzettelijk te ontnemen, werd voorafgegaan door het moment waarop Pagenaud in een gevecht om de leiding met Norris en Graham Rahal in de muur belandde. Pagenaud claimde dat Norris fout was door aan de binnenkant van Turn 2 zijn auto iets naar buiten te laten lopen, waardoor Rahal moest uitwijken en Pagenaud raakte. Norris is het niet eens met die lezing.

"Ik kwam Turn 1 lekker door en zag hen iets naar buiten uitwaaieren. Ik dacht 'mooi, dan pak ik de binnenkant wel'. Ik zat aan de binnenkant en al iets voor Rahal, dus alles was in orde. Ik heb niemand naar buiten gedrukt en heb hen voldoende ruimte gegeven. Ik nam absoluut geen overbodige risico's", aldus Norris in gesprek met Racer.

Norris geeft toe dat verbindingsproblemen mogelijk bijdroegen aan de perceptie dat Rahal moest uitwijken, maar alsnog vindt hij dat geen reden voor Pagenaud om hem zo opzichtig de schuld te geven: "Ik snap niet hoe Pagenaud meteen op het moment zelf kon concluderen dat ik fout zat."

"Op zijn stream zie je dat hij mij meteen de schuld geeft, wat het mij duidelijk maakt dat hij mij sowieso al moest hebben. Geen idee wat hij tegen mij heeft, maar ik kreeg direct de schuld in de schoenen geschoven."

Toen Norris Pagenaud weer zag opdoemen op de baan, zo'n acht seconden vóór hem, wist hij al genoeg: "Hij was gecrasht, maar met nog twee ronden te gaan reed hij weer rond. Terwijl ik in gevecht was met Oliver Askew vertelde ik mijn spotter het gevoel te hebben dat we problemen zouden krijgen met Pagenaud. Ik hield er rekening mee dat er iets ging gebeuren."

Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1