Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Berusting bij Norris ondanks kostbare fout in titelstrijd met Verstappen

Lando Norris leek lange tijd tweede te worden tijdens de sprintrace in Austin, maar moest in de laatste ronde zijn meerdere erkennen in Carlos Sainz. De McLaren-coureur baalt daar natuurlijk flink van.

Norris Austin FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het leek er lange tijd op dat Lando Norris een keurig resultaat neer kon zetten tijdens de sprintrace. Hij won twee plekken bij de start en kon in de ronden die volgden zelfs het gat met Max Verstappen stukje bij beetje dichtrijden, maar in de slotfase van de race ging het toch mis voor de McLaren-coureur. Het gat met Verstappen werd steeds groter en tot overmaat van ramp verloor hij zijn tweede plek in de laatste ronde aan Carlos Sainz.

Norris kan zijn gemengde gevoelens na afloop van de race dan ook niet verbergen. "Het was wel een goede race en ik ben ook wel heel blij met het resultaat, als ik eerlijk ben. Maar het was wel een lastige race, ik dacht echt dat ik die tweede plek vast kon houden. Maar Sainz heeft het echt heel goed gedaan en uiteindelijk kon ik het gewoon volhouden omdat mijn voorbanden er helemaal aan waren. Ik kon er uiteindelijk niet veel aan doen, ongeacht of ik wel of niet zou verdedigen." 

"Ik weet vrij zeker dat ik die plek vroeg of laat kwijt zou raken aan Carlos, dus het was uiteindelijk wel een teleurstellend einde. Maar ik ben hoe dan ook blij met het resultaat van de race en ik heb hiermee ook een prima aantal punten kunnen scoren, dus dat is mooi."

Eén voordeel voor Norris was wel dat hij vriend en vijand het tegendeel kon bewijzen door voor de verandering juist goed weg te komen bij de start. "Het waren uiteindelijk maar een paar races waarbij mijn start wat slechter was, maar verder zijn ze altijd wel prima. Vandaag was weer zo'n goede start en die eerste bocht ging ook goed, dus ik heb gedaan wat ik kon."

Toch kan de Brit niet spreken van algemene tevredenheid, in ieder geval niet wat de stand van zaken betreft. "Ik denk gewoon niet dat we de snelheid hebben om de Ferrari's en Verstappen bij de houden, dus daarom ben ik wel blij dat ik op die derde plek kon finishen."

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP Verenigde Staten 2024