Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Beschamende kwalificatie voor Williams in Oostenrijk

Williams F1 kwam naar de Red Bull Ring in Spielberg met een grote update op het gebied van de aerodynamica. De verwachtingen rondom de prestaties van zowel Massa als Stroll waren dan ook hoog. Beiden werden echter al in Q1 van de kwalificatie uitgeschakeld. Het team verwacht dan ook een lastige race.

Nadat Lance Stroll in Azerbeidsjan verraste met een derde plek in de race, reisde het team van Williams F1 vol vertrouwen af naar Oostenrijk. Juist op de Red Bull Ring speelt motorvermogen een belangrijke rol en komt de Mercedes motor goed van pas. Ook bracht het team een grote update mee waardoor een belangrijke stap richting de vierde plaats in het WK gezet moet worden. Helaas was het vanaf vrijdag tijdens de eerste trainingen al duidelijk dat het een lastig weekend werd. Zowel Massa als Stroll kwamen niet in de buurt van de toptijden. Ook de kwalificatie verliep ronduit teleurstellend. Beide rijders drongen niet door tot Q2 en zijn genoodzaakt tot een inhaalrace.

Felipe Massa verscheen na afloop dan ook teleurgesteld voor de camera's van Ziggo Sport. "Iets werkte er niet goed. We krijgen de banden gewoon niet op temperatuur. Daarnaast maakte ik ook zelf wat foutjes. Ik ben erg teleurgesteld en het is jammer dat we op de nieuwe banden niet sneller zijn dan op de oude banden." Massa start vanaf P17 terwijl zijn teamgenoot Stroll vanaf P18 start. Er is duidelijk werk aan de winkel maar of het team het op tijd voor elkaar krijgt. Massa heeft zo zijn twijfels in ieder geval. "Ik heb geen idee wat er aan de hand is. Wat de race betreft, ik weet niet wat ik daarvan kan verwachten."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'