Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Bescheiden Newey toch wel verrast door immense voorsprong Verstappen

Dat Max Verstappen de concurrentie in Bahrein op een hoop reed, dat had Red Bull zelf ook niet verwacht. De RB20 zou sterk zijn, maar het enorme verschil in de race verbaasde ook Adrian Newey.

Newey Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De naaste belager van Max Verstappen tijdens de GP van Bahrein was teamgenoot Sergio Perez. De Mexicaan eindigde als tweede en gaf 22 seconden toe. Nummer drie Carlos Sainz volgde op 25 seconden en het gat naar de rest van het veld was maar liefst 40 tellen.

Daarmee blijkt de RB20, die radicaal veranderd werd ten opzichte van de vorig jaar zo dominante RB19, een schot in de roos te zijn. Architect van beide wagens is Red Bull-topontwerper Adrian Newey. Na de race geeft hij bij Viaplay de credits aan het personeel.

"Op de eerste plaats het hele team: het engineering team, iedereen achter de wagen en alle mensen in de fabriek in Milton Keynes. Ze hebben geweldige inzet getoond om de wagen zo hier te krijgen en om de prestaties te leveren zoals we die in de race konden leveren", blijft Newey bescheiden.

Onverwachts

De Brit was natuurlijk blij met de maximale score in de eerste GP van het seizoen voor Red Bull, maar geeft aan dat hij het ook niet helemaal aan had zien komen. "Het gat dat we hadden was onverwacht, omdat we tijdens de vrije trainingen niet helemaal tevreden waren met de wagen. Maar het kwam allemaal goed in de race."

Gaat de concurrentie nu andermaal de wagen van Red Bull onder een vergrootglas leggen, vraagt David Coulthard aan Newey. "Het is een competitieve sport en alle teams zullen kritisch naar hun eigen wagens kijken om te zien hoe ze die kunnen verbeteren. Maar iedereen kijkt natuurlijk ook naar elkaar, dat is gewoon natuurlijke evolutie."

Ook interessant:

Concurrentie Verstappen een illusie armer na galavoorstelling

Daar is 'ie weer! De nieuwste F1-podcast van RN365. Natuurlijk over de weergaloze GP van Bahrein van Max Verstappen, maar er gebeurde nog veel meer. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het allemaal! Beluister 'm hieronder.

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China