Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Bescheiden Wolff brengt hype tot bedaren, wijst naar concurrentie

Er ontstond een kleine hype rond Mercedes toen ze in Canada opeens helemaal vooraan meestreden. Is de wederopstanding daar? Toto Wolff brengt gemoederen tot bedaren.

Hamilton Imola FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Is Mercedes weer helemaal terug? Dat is één van de vragen die boven het Formule 1 Grand Prix weekend van Spanje hangen. Toto Wolff geeft, zonder dat er ook maar een meter is gereden, alvast een voorzichtig antwoord.

"We hebben opnieuw noemenswaardige stappen gezet tijdens de afgelopen paar races. Het was bemoedigend om wéér zo'n stap te zetten in Canada. Om dat te zien resulteren in ons beste seizoenresultaat is een mooie beloning voor het harde werk van iedereen."

Maar dan komt de 'maar' van Wolff: "Canada is qua circuit uniek. De diversiteit aan bochten is beperkt en met het compleet nieuwe asfalt was het een vreemde eend in de bijt op de Formule 1-kalender. We weten dat onze rivalen sterker zullen presteren tijdens de komende races, dus wel zullen hard blijven werken om op ons meer constante basis te melden in de strijd om podiumplaatsen en uiteindelijk raceoverwinningen."

De GP van Spanje wordt een belangrijke graadmeter voor de Duitse-Britse formatie: "Het zal goed inzicht geven in onze progressie met de mix aan snelle, middelsnelle en langzame bochten, gecombineerd met de nodige hoogtewisselingen."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zullen orde op zaken stellen in Spanje

Is Red Bull In Spanje als vanouds weer de gedoodverfde favoriet of zijn de problemen substantiëler van aard? Heeft Mercedes definitief de aansluiting gevonden? Het zijn vragen waarover de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zich buigen in onze kakelverse nieuwe Formule 1-podcast. Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Praat mee!

Viaplay
x
Lawson of Ricciardo? Marko 'bevestigt' nieuwe line-up VCARB