© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Beschikbare banden per coureur GP Engeland

16 jul. 2017 12:00 Rik Alkema 0 reacties
Vanmiddag staat de tiende ronde van het wereldkampioenschap Formule 1 op het programma. Op het Engelse Silverstone gaan de twintig coureurs weer op jacht naar de overwinning tijdens de Grand Prix van Engeland. Zoals elke wedstrijd hebben de coureurs weer drie soorten banden beschikbaar. In SIlverstone zijn dat de medium, soft en supersoft band.

Welke banden hebben de coureurs beschikbaar?

In Silverstone gaat Pirelli ervan uit dat de meeste coureurs kiezen voor een tweestop-strategie, waarbij de volgorde supersoft, soft, supersoft zal zijn. Dat is ook goed te zien aan het aantal beschikbare banden dat de meeste coureurs nog over hebben. De meeste coureurs hebben minimaal nog één soft band ter beschikking, bij Ferrari zelfs twee.

Opvallend zijn de beschikbare banden bij het team van Red Bull en het team van Mercedes. Door de gridstraf van Valtteri Bottas heeft Mercedes Bottas duidelijk op een andere strategie gezet. De Fin heeft geen nieuwe soft banden meer over en nog wel twee setjes supersoft banden.

Door het uitvallen van Daniel Ricciardo heeft de Australiër nog veel supersoft banden over, maar liefst vijf setjes. Max Verstappen heeft nog één setje (nieuwe) supersoft banden liggen en nog één setje (nieuwe) soft banden. Daarmee lijkt zijn strategie supersoft, soft, supersoft te worden.

Bekijk hieronder het volledige overzicht van de beschikbare banden per coureur.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen