Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

'Bestolen' Hamilton koestert één 'prachtig' aspect van Abu Dhabi '21

Lewis Hamilton is een zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 en naar het zich laat aanzien zal dat ook dit jaar niet veranderen. In 2021 was hij dicht bij zijn achtste titel, ware het niet dat Max Verstappen er in Abu Dhabi met de titel vandoor ging. Bestolen? Ja, zo zegt hij zelf. Maar hij heeft er een streep onder gezet en neemt juist iets heel moois mee van die dag.

Hamilton Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

We weten allemaal nog hoe Max Verstappen in 2021 de Formule 1-wereldtitel veroverde, namelijk met een move in de laatste ronde van de laatste Grand Prix van dat jaar. Dat op versere banden dan titelrivaal Lewis Hamilton, na een discutabele call over het opnieuw op gang brengen van de race na een safety car-periode.

De FIA oordeelde na lang onderzoek dat in dat proces inderdaad fouten zijn gemaakt en wedstrijdleider Michael Masi werd de laan uit gestuurd. Het maakt dat Hamilton tweeënhalf jaar laten nog altijd van mening is dat hij is bestolen van die achtste wereldtitel.

"Overduidelijk ja. Het verhaal is duidelijk", zo vertelt hij in gesprek met GQ Sports om vervolgens in te gaan op de vraag of hij nog steeds bezig is met die race, antwoordt hij als volgt: "Als ik er een clip van terugzie, dan voel ik alles weer. Maar ik heb er nu vrede mee."

Hamilton koestert bovendien ook één hele mooie herinnering aan die dag: "Wat in het moment juist erg mooi was, iets wat ik koester, is dat mijn vader er ook was. Samen zaten we al in die rollercoaster die het leven is, met alle ups en downs die daarbij horen."

"En op de dag die het meeste pijn deed, was hij daar. Hij leerde me altijd rechtop te blijven staan met de borst vooruit. Ik feliciteerde Max, me nog niet bewust van de impact die het zou hebben, maar ik was er wel van doordrongen dat er ergens een kleine versie van mijzelf toe zou kijken. Dit was een bepalend moment in mijn leven. Dat voelde ik."

"Ik wist niet hoe dat gewaardeerd zou worden en ik had het ook nog niet voor me gezien. Maar ik wist wel: 'de volgende 50 meters bepalen of ik val (fall, red.) of juist opsta (rise)."

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China