Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Bevestiging Marko plaatst polerondje Verstappen voor GP Australië in nieuw perspectief

Max Verstappen pakte overtuigend de poleposition voor de Formule 1 Grand Prix van Australië. Helmut Marko doet een interessante onthulling over die prestatie.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Op de donderdag van de Formule 1 Grand Prix van Japan was het Max Verstappen die aangaf dat het remprobleem waarmee hij uitviel in de Formule 1 Grand Prix van Australië zich mogelijk op zaterdag al aandiende. Iets voelde niet helemaal goed, maar men kon er de vinger niet op leggen. Met terugwerkende kracht dus wel. Helmut Marko bevestigt dat verhaal.

"Op de zaterdag was hij tijdens de kwalificatie in de speedtraps langzamer dan Sergio Perez", zo vertelt de Oostenrijkse Red Bull-teamadviseur in gesprek met ORF.

"Dat betekent dat de remmen naar alle waarschijnlijkheid op dat moment al niet helemaal goed afgesteld stonden", zo vervolgt hij, om vervolgens in te gaan op de schuldvraag. Was er spraken van een menselijke (montage-)fout? "

"Dat was een optelsom van factoren, maar het probleem is in ieder geval opgelost", zo geeft Marko aan, zonder dus concreet in te gaan op de vraag of menselijk handelen één van die 'factoren' is.

Max Verstappen pakte in Melbourne met een verschil van ruim twee tienden van een seconde de poleposition. Dat rondje, zo weten we nu, had dus nog sneller gekund.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Japan 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen maakt zich geen zorgen: "Dit zegt niks voor Monaco"