Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bevriend bedrijf maakt gigantische blunder: "Gefeliciteerd, Leclerc!"

Dat Charles Leclerc volgend jaar voor Ferrari rijdt lijkt een zekerheidje. De jonge Monegask, die momenteel voor Sauber zijn kunsten in de Formule 1 vertoont, is op weg naar een dienstverband bij de Scuderia. Insiders verwachten dat de aankondiging vandaag (donderdag) de wereld in wordt geslingerd.

Het bedrijf Garage Italia nam alvast een voorschot op de aanstaande aankondiging en feliciteerde Leclerc met diens 'nieuwe werkgever'. Men deed dit op Facebook, om de post na een paar minuten weer te verwijderen.

Garage Italia is een bedrijf gespecialiseerd in autoschade, wat werd opgericht door Lapo Elkann - de kleinzoon van Gianni Agnelli, de oprichter van FIAT. Lapo is bovendien de broer van John Elkann, de man die het presidentschap van de FIAT Chrysler-groep overnam van de inmiddels overleden Sergio Marchionne. Met de blunder van Garage Italia en haar verband met Ferrari in het achterhoofd lijkt het zeer waarschijnlijk dat Leclerc de overstap gaat maken. Leclerc moet Kimi Raikkonen vervangen. De Fin is sinds 2014 bezig met zijn tweede dienstverband bij Ferrari, nadat hij er tussen 2007 en 2009 ook al reed. In zijn allereerste seizoen voor de Scuderia veroverde Raikkonen de rijderstitel.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi