Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bezorgde Norris wil actie zien van FIA: "Dat moet vóór de race nog worden aangepast"

Lando Norris wil dat de FIA actie onderneemt na de crash van Mick Schumacher en pleit voor aanpassingen aan het circuit die nog vóór de race van zondag moeten worden doorgevoerd.

De Formule 1-wereld schrok bij het zien van de harde crash van Mick Schumacher in de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Al snel werd duidelijk dat de Haas-coureur in orde was, maar dat hij uit voorzorg wel naar het ziekenhuis werd gebracht voor verder onderzoek. Datzelfde tripje maakte eerder dit weekend Formule 2-coureur Cem Bolukbasi al na een vergelijkbare crash op exact hetzelfde punt. Ook hij verloor de auto over de hoge kerbstones. McLaren-coureur Lando Norris heeft genoeg gezien en roept de FIA op tot aanpassingen. Hier en nu, maar ook op circuits die de Formule 1 later dit jaar nog aan zal doen. "Ik heb daar wel wat zorgen over, ja", zo begint Norris te vertellen tegenover onder andere RacingNews365 . "Ik denk dat met deze nieuwe generatie auto's en hoe je ermee rijdt enkele kerbstones gedurende het jaar aangepast moeten worden en dit is er één van. Ik denk dat dat in de Formule 2 ook al duidelijk werd, aangezien je daar ook met minimale rijhoogten werkt."

Ricciardo: "Dit gaat te ver"

"We hebben nu twee crashes gehad waarna de coureurs naar het ziekenhuis moesten. Ik denk dan ook niet dat je een dergelijk agressieve kerb kunt hebben op een plek waar de snelheden zó hoog liggen. Wat het nog erger maakt, is de hoek waarin hij is geplaatst en de manier waarop hij weer wegdraait. Je hoeft er maar een kleine beetje naast te zitten en dan heb je al zo'n zware crash als we reeds hebben gezien." "Dus ja, ik denk dat het moet worden aangepast voor zondag", zo trekt hij zijn conclusie. "Zeker als je aan het racen bent kan het het gebeuren dat je in de vuile lucht van je voorganger met onderstuur kampt, waarna je buiten jouw eigen schuld om opeens verrast kan worden en het slecht kan aflopen." Norris krijgt bijval van teamgenoot Daniel Ricciardo, die de roep om meer uitdaging voor de coureurs kan begrijpen, maar slechts tot een zeker punt: "We willen zelf ook niet dat de circuits te makkelijk worden, maar het gaat te ver als je auto verandert in een skateboard op dat soort kerbstones. Ik ben echter blij om te horen dat Mick redelijk in orde is."

Viaplay
x
FIA geeft uitleg over cruciaal safety car-moment met Norris in Miami