Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bezorgde Sainz zet vraagtekens bij 'beetje trage' marshals na vlammenzee achterin Ferrari

Carlos Sainz viel tijdens de Grand Prix van Oostenrijk uit nadat zijn Ferrari-bolide in brand vloog. Op dat moment zat hij nog in de auto: hij blikt terug op het gevaarlijke en onhandige moment in Spielberg.

Ferrari verloor een zeer waarschijnlijke 1-2 finish op de Red Bull Ring toen de bolide van Carlos Sainz plotseling in brand vloog door een probleem met de krachtbron van de Italiaanse renstal. Bij bocht 4 moest hij zijn auto parkeren, maar het uitstappen ging niet zoals gehoopt. De bolide rolde al brandend terug richting het circuit. Het was een gevaarlijke situatie met Sainz nog in de brandende auto. Na afloop van de GP van Oostenrijk blikt hij bij onder andere RacingNews365 terug op het incident. "Het was zeker niet ideaal en een niet zo'n fijne situatie, dat is zeker." "Ik zag in mijn spiegels dat de auto in brand vloog en toen ik er uit probeerde te springen, rolde hij ongecontroleerd naar achteren", aldus Sainz, die door het incident nul punten scoorde tijdens de race en nu 75 punten achter WK-leider Max Verstappen staat in het coureurskampioenschap. Dit artikel gaat verder onder de video van Sainz en zijn brandende Ferrari-auto.

Sainz roept op tot actie om soortgelijke incidenten te voorkomen

Sainz kreeg hulp van een aanwezige marshal, maar dit verliep niet helemaal vlekkeloos. "Ik riep de marshals om mij te helpen en iets voor de wielen te zetten zodat de auto zou stoppen met rollen. Het hele proces was echter wat traag en op een gegeven moment was er zo veel vuur dat ik echt snel weg moest daar." "Ik sprong er uit en op dat moment kwam de eerste marshal aan en stopte hij de auto. Dus ja, het is zeker iets waar we naar moeten gaan kijken en wat sneller had gekund, want het is echt geen fijne situatie", aldus de Spanjaard, die overigens ongedeerd uit de brandende Ferrari-bolide kwam.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi