Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Carlos Sainz

Bezorgde Sainz zet vraagtekens bij 'beetje trage' marshals na vlammenzee achterin Ferrari

Carlos Sainz viel tijdens de Grand Prix van Oostenrijk uit nadat zijn Ferrari-bolide in brand vloog. Op dat moment zat hij nog in de auto: hij blikt terug op het gevaarlijke en onhandige moment in Spielberg.

Sainz fire Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Ferrari verloor een zeer waarschijnlijke 1-2 finish op de Red Bull Ring toen de bolide van Carlos Sainz plotseling in brand vloog door een probleem met de krachtbron van de Italiaanse renstal. Bij bocht 4 moest hij zijn auto parkeren, maar het uitstappen ging niet zoals gehoopt. De bolide rolde al brandend terug richting het circuit.

Het was een gevaarlijke situatie met Sainz nog in de brandende auto. Na afloop van de GP van Oostenrijk blikt hij bij onder andere RacingNews365 terug op het incident. "Het was zeker niet ideaal en een niet zo'n fijne situatie, dat is zeker."

"Ik zag in mijn spiegels dat de auto in brand vloog en toen ik er uit probeerde te springen, rolde hij ongecontroleerd naar achteren", aldus Sainz, die door het incident nul punten scoorde tijdens de race en nu 75 punten achter WK-leider Max Verstappen staat in het coureurskampioenschap.

Dit artikel gaat verder onder de video van Sainz en zijn brandende Ferrari-auto.

Sainz roept op tot actie om soortgelijke incidenten te voorkomen

Sainz kreeg hulp van een aanwezige marshal, maar dit verliep niet helemaal vlekkeloos. "Ik riep de marshals om mij te helpen en iets voor de wielen te zetten zodat de auto zou stoppen met rollen. Het hele proces was echter wat traag en op een gegeven moment was er zo veel vuur dat ik echt snel weg moest daar."

"Ik sprong er uit en op dat moment kwam de eerste marshal aan en stopte hij de auto. Dus ja, het is zeker iets waar we naar moeten gaan kijken en wat sneller had gekund, want het is echt geen fijne situatie", aldus de Spanjaard, die overigens ongedeerd uit de brandende Ferrari-bolide kwam.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben een structureel probleem

De Oostenrijkse GP was een enerverende. Want hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk over de Ferrari-problemen? Of van het wangedrag van enkele 'supporters' naast de baan?

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

37 reacties

Viaplay
x
Breaking FIA presenteert nieuwe motorregels in de Formule 1