Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Bezorgde Verstappen, Leclerc en Hamilton roepen FIA op tot actie na 'serieus issue'

De Formule 1-testdagen werden al twee keer onderbroken door een probleem waaraan eerder ook al een groot deel van de vrijdag in Las Vegas verloren ging. De coureurs, waaronder ook Max Verstappen, roepen op tot actie.

Verstappen Leclerc Gasly Tsunoda
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het probleem van putdeksels die losraken lijkt met het steeds sterker wordende ground effect een steeds groter probleem te worden. Hoe kijken de misschien wel beste coureurs van dit moment tegen dat probleem aan? Die vraag wordt hen ten overstaan van onder andere RacingNews365 voorgelegd in de persconferentie op vrijdag.

Max Verstappen is de eerste die reageert: "Met de ground-effect-auto's wordt dit probleem groter, maar het lijkt er ook op dat wij lijnen rijden die andere klassen niet rijden, zeker niet met betrekking tot hoe wijd wij sommige bochten aansnijden."

Is dat dan een excuus voor de organisatie? Nee. "Misschien moeten we dit soort zaken vaker checken. We weten dat het een probleem kán zijn met deze auto's. We gaan naar circuits waarvan we weten dat daar putdeksels liggen, dus daar moet voordat er gereden wordt twee keer naar gekeken worden. Dit zodat we niet wéér zien dat auto's vernield worden."

Dat is niet alleen gevaarlijk voor de coureur, maar ook een zeer kostbaar grapje: "Met de budgetcap die van kracht is, is het gewoon niet zo heel fijn dat dit soort dingen gebeuren."

Charles Leclerc kreeg dezelfde vraag voor zijn kiezen en sluit zich aan bij wat Verstappen reeds zei: "Het is een serieus probleem, want de consequenties kunnen groot zijn. We moeten hier naar kijken, zodat het niet opnieuw gebeurt in de toekomst. We mogen van geluk spreken dat het niet op dezelfde manier als in Vegas gebeurde, want in Vegas was het echt serieus wat er met Carlos Sainz gebeurde, maar ik ben er zeker van dat iedereen naar de beste oplossing voor dit probleem zoekt."

Last, but not least, Lewis Hamilton: "Het mag duidelijk zijn dat hier zorgen over zijn. Ik hoop dat de FIA er bovenop zit. Ze zullen die putten waarschijnlijk vast moeten lassen voordat we op een circuit arriveren. Deze was niet zo heftig als die van Carlos, maar we moeten hier bovenop zitten."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs