Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
MotoGP

Biaggi: "Terugkeer van Lorenzo bij Ducati zou goed zijn geweest voor de sport"

Tijdens de zomerstop werd er gesproken over een terugkeer van Jorge Lorenzo bij het MotoGP-team van Ducati. Die transfer ging echter niet door waardoor de vijfvoudig wereldkampioen ook in 2020 uit zal komen voor Honda. De Spanjaard en zijn Honda-motor vormen tot nu toe echter allesbehalve een gouden combinatie.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Volgens oud MotoGP-coureur Max Biaggi hadden zowel Ducati als Jorge Lorenzo er goed aan gedaan om weer met elkaar in zee te gaan. "Jorge is een fantastische coureur en de enige rijder die een titel heeft kunnen winnen gedurende de Marquez-hegemonie. In 2018 liet Lorenzo zien dat hij kon lezen en schrijven met de Ducati-motor en een terugkeer naar het Italiaanse merk zou dan ook zeer goed zijn geweest voor de sport", aldus Biaggi tijdens een Facebook livestream.

De viervoudig 250cc-wereldkampioen had daarnaast lovende woorden over voor Johann Zarco die een zeer ongelukkig seizoen doormaakt bij het KTM-team. Met wederzijdse instemming besloten zowel KTM als Zarco dat ze in 2020 niet verder gaan met elkaar ondanks dat er nog een verbintenis lag tussen de twee partijen. "Een zeer moedige beslissing van Zarco", begint Biaggi zijn verhaal.

"Hij heeft nu geen zitje voor volgend seizoen en dus ook geen inkomsten. Daarmee neemt hij een behoorlijk risico, maar hij is wel een eerlijke man geweest. Hij heeft in alle eerlijkheid aangegeven dat de KTM-machine simpelweg niet bij hem past. Om dan op deze manier uit elkaar te gaan, daar kun je alleen maar respect voor opbrengen."

0 reacties