© F1.com

Nieuwsoverzicht

"Bianchi had het Ferrari-zitje meer dan wie ook verdiend"

17 okt. 2018 18:45 René Oudman 0 reacties
Hij is al meer dan drie jaar niet meer onder ons, maar zal nooit worden vergeten. Jules Bianchi stond aan de vooravond van een wellicht zeer succesvolle Formule 1-carrière toen hij tijdens de Japanse Grand Prix van 2014 op hoge snelheid tegen een kraanwagen aanklapte. Negen maanden later bezweek de Fransman aan zijn verwondingen.

Het is geen geheim dat huidig Sauber-coureur Charles Leclerc een zeer goede relatie met Bianchi had. De Fransman werd door het Monegaskische supertalent gezien als zijn 'peetvader', een mentor in het leven.

In de meest recent verschenen aflevering van de Formule 1-podcast Beyond The Grid wordt Leclerc gevraagd of hij op een bepaalde manier het werk van Bianchi voortzet: de man uit Nice was immers beoogd Ferrari-coureur, een zitje die vanaf 2019 wordt bezet door Leclerc.

"Op een zekere manier voel ik me wel zijn opvolger, Jules verdiende een zitje bij Ferrari. Hij had zichzelf al bewezen en het was slechts een kwestie van tijd alvorens Ferrari hem liet promoveren", meent Leclerc in de officiële Formule 1-podcast. "Ik ga proberen om zoveel mogelijk successen te boeken in het Ferrari-rood, ter nagedachtenis aan Jules."

Leclerc is naar eigen zeggen niet bang geworden door het noodlottige incident van Bianchi. "Zijn ongeluk heeft mijn aanpak niet veranderd. Je weet dat autosport gevaarlijk is. Zijn overlijden was een gigantische schok, maar het heeft me niet veranderd. Ik denk nooit aan het gevaar en ben ook van mening dat als ik dat eenmaal ga doen, ik beter kan stoppen met autoracen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen