Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

"Bij Red Bull voelde ik me een robot, alles was voorgeprogrammeerd"

Voormalig Toro Rosso-coureur Jean-Eric Vergne hield het in de Formule 1 enkele jaren vol onder de vleugels van Red Bull en Helmut Marko, maar is blij dat hij nu verlost is uit wat hij zelf een keurslijf noemt. Hij voelde zich naar eigen zeggen een robot.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Vergne

Jean-Eric Vergne is al jaren gelukkig in de Formule E en het langeafstandsracen. Hij mag zich door zijn jaren bij Toro Rosso een voormalig Formule 1-coureur noemen, maar hij kijkt niet enkel met een goed gevoel terug op de periode 2012-2014.

"In mijn Formule 1-jaren moest ik slapen zoals me werd voorgekauwd, eten zoals me werd voorgekauwd en sporten zoals me werd verteld. Er werd me zelfs ingefluisterd wat ik wel en niet mocht zeggen en hoe ik wel en niet mocht zijn. Je leeft in zekere zin als een robot", aldus de Fransman in een video van de Formule E.

"Ik zal niet zeggen dat ik niet meer genoot van de momenten waarop ik achter het stuur kon kruipen, maar ik was niet geheel mezelf. Op een moment had ik er genoeg van en had ik zoiets van 'het zal wel'."

Vergne is naar eigen zeggen nu meer zichzelf nu hij actief is in de Formule E en in de LMP2-klasse van het enduranceracen: "Ik wil lol hebben en genieten van wat ik zo graag doe, dus waarom zou ik me anders voordoen dan dat ik ben?", zo vraagt hij zich hardop af.

"Vandaag de dag maak ik veel meer lol naast de baan, maar zodra het raceweekend centraal staat, ben ik meer gefocust dan voorheen."

8 reacties

    Interview Bleekemolen wanhoopt (nog) niet