Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

'Bijna-ramp' zorgt voor FIA-onderzoek en wijziging rond drukbezochte GP

Nadat F1 vorig jaar aan een ramp ontsnapte in Australië, zullen de fans daar dit jaar minder vrijheid krijgen.

Gasly Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In 2023 ging het aan het einde van de GP van Australië bijna goed mis. In de slotfase van de race gebeurde er veel, waardoor er nog twee herstarts plaatsvonden en de race achter de safety car eindigde.

Toen de coureurs in de uitloopronde nog op de baan reden en onderweg terug naar de pitstraat waren, wisten fans op het circuit al toegang te krijgen tot het asfalt. Nico Hulkenberg, die bij het vallen van de vlag stil was gevallen, zag zijn auto omringd worden door tientallen F1-fans.

Geen fans bij het podium

De FIA opende meteen een onderzoek en tikte de organisatie van de Australische GP op de vingers. De veiligheidsprotocollen waren niet goed gevolgd en volgens de stewards was men ontsnapt aan een mogelijke ramp.

In Australië ging de organisatie daar in mee en daarom heeft men besloten in 2024 wijzigingen door te voeren. De hekken van het circuit, die net als op andere plekken na de race opengaan zodat iedereen dichterbij het podium kan komen, zullen in ieder geval dit seizoen gesloten blijven.

Op een later moment beslist men of dit eenmalig is, of dat de maatregelen ook na 2024 worden aangehouden. Vorig jaar werd de GP van Australië door ruim 470.000 mensen bezocht verdeeld over drie dagen.

Praat mee!

Viaplay
x
Live reacties na sensationele zege Norris in Miami