Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bijzonder probleem achtervolgt Verstappen in Miami

Al het hele Grand Prix-weekend van Miami kampt Max Verstappen met een opvallend probleem. Zijn headrest zit los, maar wat er precies aan de hand is? Dat is nog niet helemaal duidelijk.

In de vrije trainingen klaagde Max Verstappen meermaals over zijn hoofdsteun. Zijn hoofd zou volgens de coureur zelf 'vast komen te zitten', wat impact heeft op de prestaties in de Formule 1-sessies en natuurlijk ook niet goed is qua veiligheid. Maar wat is er precies aan de hand? In de derde vrije training voor de Grand Prix van Miami zagen we Verstappen opnieuw in de pitbox staan, waar onder andere Adrian Newey aandachtig naar de hoofdsteun van de Red Bull-rijder keek. Na drie vrije trainingen lijkt het probleem dus nog niet opgelost te zijn. Dit artikel gaat verder onder de video van Verstappen en zijn loszittende headrest.

Marko reageert

In de laatste vrije training voor de Grand Prix van Miami klokte Verstappen met ruime afstand de snelste tijd, maar het probleem met de hoofdsteun is nog niet helemaal opgelost. Voorafgaand aan VT3 had adviseur Helmut Marko het nog over het voorval. De problemen hebben met kabels te maken die in en rond de helm van Verstappen lopen. Daar gaat in combinatie met de hoofdsteun iets niet goed. "We hebben een nieuwe hoofdsteun gebruikt. Een kabel, die onder andere naar de camera toeloopt, kwam daarbij in sommige situaties vast te zitten." "Het was een relatief dikke kabel, waar ook andere signalen doorheen lopen. Daardoor kwam Max' hoofd soms vast te zitten en kon hij niet bewegen. Daarom gingen we op zoek naar de oorzaak tijdens de eerste trainingen, om zo te zien of het op te lossen was. We hopen het opgelost te hebben voor VT3." Dat was dus niet het geval, zo bleek tijdens die derde training, want ook toen moest er nog naar de situatie gekeken worden. Of het dan wel lukt voor de kwalificatie en de race? Dat is nog maar de vraag. Hoewel Verstappen meermaals heeft geklaagd over het probleempje, rijdt hij tot nu toe met gemak de snelste tijden van iedereen op het Miami International Autodrome.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"