Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Bijzondere F1-helm Vettel geveild voor astronomisch bedrag

Het bijzondere helmdesign van Sebastian Vettel waarmee hij de afgelopen weken reed, heeft tijdens een veiling een flink bedrag opgeleverd voor twee stichtingen die kinderen in twee Afrikaanse landen helpen.

Tijdens de Grands Prix van Turkije en Bahrein reed Sebastian Vettel met een speciaal helmdesign. De prachtige kleuren en getekende afbeeldingen van verschillende mensen zorgden voor de zogenaamde 'diversiteitshelm'. De Ferrari-coureur was zeer trots op zijn helmdesign en hoopte dat de helm voor een mooi bedrag geveild zou worden.

Dat is gelukt, want inmiddels is bekend geworden dat de helm van Vettel is gekocht voor een bedrag van maar liefst 225.000 euro. Het geld gaat naar de stichtingen Kindern Eine Chance en Smiles For Togo. Deze stichtingen zorgen ervoor dat kinderen in Uganda en Togo worden geholpen om een betere toekomst te krijgen. Zo zorgt men ervoor dat de kinderen naar school kunnen gaan en schoon drinkwater kunnen drinken.

Het is de enige helm die Vettel in zijn tijd bij Ferrari beschikbaar heeft gesteld voor een veiling. Daarmee wilde de Duitser nogmaals het belang van de helm laten zien aan de fans.

Max Verstappens dominante zege bezorgde Mercedes serieus hoofdpijn. Wat betekent dit voor 2021? Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen bespreken het in de nieuwe RacingNews365-podcast, die hieronder is te beluisteren.

			© Ferrari.com
	© Ferrari.com

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië