Billy Monger geeft zijn Formule 1 droom niet op

15 feb. 2018 11:10 Wanda Bisschop 0 reacties
De Formule 1 droom van Billy Monger leek vorig jaar abrupt ten einde te komen. Het jonge talent verloor bij een verschrikkelijke crash zijn beide onderbenen maar gaat absoluut niet bij de pakken neerzetten.

Billy Monger extra gemotiveerd om de Formule 1 te halen

In gesprek met de Daily Mail laat hij weten dat hij zijn grote droom absoluut niet opgeeft. Zijn motivatie om de F1 te bereiken is groter dan ooit tevoren.

"Al vanaf mijn achtste droom ik ervan om te racen in de Formule 1. Ik zie dan ook niet in waarom dit moet veranderen doordat ik dat ongeluk heb gehad. Natuurlijk is het een grote uitdaging maar ik hou er wel van om mijzelf op die manier uit te dagen."

"Het ongeluk stimuleert me zelfs om nog beter mijn best te doen om de Formule 1 te halen."

Monger heeft inmiddels twee keer getest met een Formule 3 auto voor het team van Carlin Racing. Hoe deze testen verliepen is vooralsnog onbekend, maar zelf is hij er erg tevreden over en ziet hij dit als dé ideale opstap naar de Formule 1 in de toekomst.

"Ik heb absoluut niet het gevoel dat er iets is veranderd. Al voor mijn crash keken we naar de Formule 3 als mogelijkheid voor dit seizoen. Natuurlijk prijs ik mijzelf gelukkig dat ik alweer zo ver gekomen ben na zo'n verschrikkelijke gebeurtenis."

Billy Monger is blij dat hij veel steun heeft aan viervoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. De Brit steunt het jonge talent op diverse vlakken.

"Hij is inderdaad een goede vriend van mij geworden. Lewis wil ook graag dat ik het goed doe. Ik sloeg wel dicht toen ik hem voor het eerst zag want hij is wel mijn grote held maar ik hoop ooit hetzelfde als hem te bereiken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen