Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Billy Monger geeft zijn Formule 1 droom niet op

De Formule 1 droom van Billy Monger leek vorig jaar abrupt ten einde te komen. Het jonge talent verloor bij een verschrikkelijke crash zijn beide onderbenen maar gaat absoluut niet bij de pakken neerzetten.

In gesprek met de Daily Mail laat hij weten dat hij zijn grote droom absoluut niet opgeeft. Zijn motivatie om de F1 te bereiken is groter dan ooit tevoren. "Al vanaf mijn achtste droom ik ervan om te racen in de Formule 1. Ik zie dan ook niet in waarom dit moet veranderen doordat ik dat ongeluk heb gehad. Natuurlijk is het een grote uitdaging maar ik hou er wel van om mijzelf op die manier uit te dagen." "Het ongeluk stimuleert me zelfs om nog beter mijn best te doen om de Formule 1 te halen."

Monger heeft inmiddels twee keer getest met een Formule 3 auto voor het team van Carlin Racing. Hoe deze testen verliepen is vooralsnog onbekend, maar zelf is hij er erg tevreden over en ziet hij dit als dé ideale opstap naar de Formule 1 in de toekomst. "Ik heb absoluut niet het gevoel dat er iets is veranderd. Al voor mijn crash keken we naar de Formule 3 als mogelijkheid voor dit seizoen. Natuurlijk prijs ik mijzelf gelukkig dat ik alweer zo ver gekomen ben na zo'n verschrikkelijke gebeurtenis." Billy Monger is blij dat hij veel steun heeft aan viervoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. De Brit steunt het jonge talent op diverse vlakken. "Hij is inderdaad een goede vriend van mij geworden. Lewis wil ook graag dat ik het goed doe. Ik sloeg wel dicht toen ik hem voor het eerst zag want hij is wel mijn grote held maar ik hoop ooit hetzelfde als hem te bereiken."

963702805625233408

Back in the car! Ready to rock’n’roll @CarlinRacing 🤙🏻 #BillyWhizz @wolturnus @DraftWheelchair pic.twitter.com/Uj6OMlohrJ — billywhizz (@BillyMonger) 14 februari 2018

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract