Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Billy Monger maakt officieel Formule 3-debuut

De Britse autocoureur Billy Monger maakt dit weekend zijn debuut in de Britse Formule 3. Monger verloor vorig jaar beide benen bij een 'freak accident', maar dat weerhield hem er niet van zijn gedroomde carrière in de autosport na te blijven jagen.

De afgelopen weken testte de achttienjarige Billy Monger herhaaldelijk voor het Britse Formule 3-team van Carlin. Naar beider tevredenheid, want komend weekend staat Monger aan de start van de seizoensopener op het circuit van Oulton Park. "Hij staat komend weekend absoluut op de grid met ons team" , zo bevestigt een woordvoerder van Carlin. "Het is ongelooflijf gaaf om Billy weer aan het werk te zien. Hij motiveert het team, hij is onverminderd competitief ingesteld en er zit nog zoveel meer in die jongen. We helpen hem graag zijn ware potentieel verder te ontplooien."

De Formule 3-wagen van Monger is aangepast aan de fysieke beperkingen van Monger. Zo geeft hij gas met een hendel aan het stuur en schakelt hij zowel op als af met zijn linkerhand. Het rempedaal bedient hij met de stomp van zijn rechterbeen. Monger ontving na zijn crash ontzettend veel steun uit de autosportwereld. Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton nam hem onder zijn hoede en introduceerde hem in de wereld van de Formule 1. Hieruit ontstond een hechte vriendschap tussen de twee.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"