Billy Monger richt pijlen op plekje in voorprogramma Formule 1

27 nov. 2018 11:05 Jan van der Burgt 0 reacties
Billy Monger hoopt volgend jaar een stoeltje in de het nieuwe Formule 3-kampioenschap te bemachtigen. Dit kampioenschap wordt in het voorprogramma van de Formule 1 verreden en neemt de plek in van de GP3.

Na zijn horrorcrash in 2017 waarbij hij beide benen verloor, timmert de jonge Billy Monger aardig aan de weg. Na zeges in het Brits Formule 3-kampioenschap wil hij in 2019 een stapje hoger. Hij richt zijn pijlen op het FIA Formule 3-kampioenschap, dat in de rangorde net onder de Formule 2 mag worden ingeschaald.

De eerste hindernis op weg naar een zitje in 2019 is inmiddels genomen. Ondanks zijn handicap is hij glansrijk geslaagd voor 'extraction test' (zie hieronder), waarin elke coureur aan moeten tonen in geval van nood snel uit de auto te kunnen stappen.

In een tweet verklapt Monger direct ook de volgende en belangrijkste hindernis. De jongeling zoekt nog naar partners en sponsoren om het Formule 3-avontuur te kunnen bekostigen. Er mag echter worden aangenomen dat dit vanwege zijn prestaties en de enorm pr-waarde van het inspirerende verhaal van Monger geen probleem mag opleveren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen