Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meerā€¦
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Billy Monger richt pijlen op plekje in voorprogramma Formule 1

Billy Monger hoopt volgend jaar een stoeltje in de het nieuwe Formule 3-kampioenschap te bemachtigen. Dit kampioenschap wordt in het voorprogramma van de Formule 1 verreden en neemt de plek in van de GP3.

Na zijn horrorcrash in 2017 waarbij hij beide benen verloor, timmert de jonge Billy Monger aardig aan de weg. Na zeges in het Brits Formule 3-kampioenschap wil hij in 2019 een stapje hoger. Hij richt zijn pijlen op het FIA Formule 3-kampioenschap, dat in de rangorde net onder de Formule 2 mag worden ingeschaald. De eerste hindernis op weg naar een zitje in 2019 is inmiddels genomen. Ondanks zijn handicap is hij glansrijk geslaagd voor 'extraction test' (zie hieronder), waarin elke coureur aan moeten tonen in geval van nood snel uit de auto te kunnen stappen.

In een tweet verklapt Monger direct ook de volgende en belangrijkste hindernis. De jongeling zoekt nog naar partners en sponsoren om het Formule 3-avontuur te kunnen bekostigen. Er mag echter worden aangenomen dat dit vanwege zijn prestaties en de enorm pr-waarde van het inspirerende verhaal van Monger geen probleem mag opleveren.

https://twitter.com/BillyMonger/status/1067045080173813760

Extraction test complete šŸ‘ŠšŸ¼ The 2019 dream is @FIAFormula3 . Now for the biggest challenge finding partners & sponsors so we can go racing šŸ™šŸ¼ #BillyWhizz pic.twitter.com/8bJY1c6bwo ā€” billywhizz (@BillyMonger) 26 november 2018

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer