Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
W Series

“Binnen zes jaar vrouw aan de start in de Formule 1”

Sarah Moore, actief in de voor vrouwen in het leven geroepen raceklasse W Series, is hoopvol gestemd. Binnen zes jaar staat er mogelijk een vrouwelijke coureur in de Formule 1 aan de start. “De ogen zijn geopend.”

W-series-grid
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © W Series

Door de coronapandemie liggen alle kampioenschappen stil, zo ook de W Series voor vrouwen die afgelopen jaar voor het eerst werd verreden en in Jamie Chadwick een eerste kampioene kreeg, voor onze eigen Beitske Visser.

Sarah Moore is een van de vrouwen die staan te popelen weer aan racen toe te komen in de klasse. Ze eindigde vorig jaar als achtste. In een gesprek met Lesbian Visibility Day vertelt ze dat vrouwelijke coureurs, met dank aan de W Series, weer op het netvlies zijn gekomen van de Formule 1-teams.

"Ik zou graag willen denken dat er over vijf tot zes jaar een vrouwelijke coureur op de F1-grid staat", zegt Moore. "We hebben nu Jamie Chadwick als Williams-testrijder in de F1-paddock en Tatiana Calderon, de testrijder van Alfa Romeo. De W-serie helpt veel mensen de ogen te openen voor het talent dat er is. Ik herinner me dat ik naar Oostenrijk ging voor de eerste selectieproces van de W Series en het was zelfs voor ons verrassend om zoveel vrouwelijke coureurs in één kamer te zien."

De laatste vrouw die een gooi deed naar succes in de Formule 1 was de Italiaanse Giovanna Amati, die in 1992 vergeefs poogde zich te kwalificeren met een Brabham. De laatste vrouwelijke coureur die een punt scoorde in de Formule 1 was de eveneens Italiaanse Lella Lombardi, die in de voortijdig afgebroken Grand Prix van Spanje in 1975 een (half) punt veroverde.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Williams

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

3 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen