Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mattia Binotto

Binotto verdedigt Ferrari-strategie en wijst naar Red Bull: "Toen hadden wij de beste strategie"

Mattia Binotto vindt dat zijn Italiaanse renstal niet al te veel hoeft te veranderen om nog kans te maken op de wereldtitels in de Formule 1. De strategische missers waren volgens de Ferrari-teambaas geen fouten, maar pechmomenten.

Binotto France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een waar Ferrari-debacle in de Grand Prix van Hongarije krijgt de Scuderia veel kritiek te verduren. Op strategisch niveau zouden volgens menig F1-prominent grote blunders zijn gemaakt, waardoor kostbare punten in de titelstrijd verloren zijn gegaan. Mattia Binotto is het hier niet mee eens.

De teambaas van Charles Leclerc en Carlos Sainz legt uit dat er altijd ruimte is voor verbetering, maar vindt niet dat er grote (strategische) fouten zijn gemaakt. "Zoals ik eerder al heb gezegd: je moet jezelf altijd verbeteren", zo trapt hij af bij Motorsport Italië. "Op elk vlak moeten we onszelf verbeteren, maar dat gezegd hebbende denk ik dat we een sterk strategisch team hebben. Het is geen zwak punt van ons."

"Ik zie de groep niet als een probleem, omdat ik denk dat we de juiste beslissingen hebben genomen. Ik ben er niet van overtuigd dat we de verkeerde keuzes hebben gemaakt. We hebben op deze momenten de goede beslissingen genomen en af en toe was er wat pech, maar het waren geen fouten."

Binotto noemt GP's van Oostenrijk en Frankrijk als voorbeeld

De Ferrari-teambaas legt uit dat de strategische keuzes bij de Italiaanse renstal helemaal niet zo slecht zijn. "Op bepaalde momenten maakte het team ook betere keuzes dan de andere teams. In Oostenrijk bijvoorbeeld. Daar hadden wij de juiste strategie in tegenstelling tot de concurrentie. Ook in Frankrijk hadden we voor de fout van Charles waarschijnlijk de betere strategie."

Verandering binnen het team is volgens Binotto dan ook absoluut niet nodig. "We hebben een goed team en het is geen punt van zwakheid. We kunnen weer gaan praten over Monaco, Silverstone en Paul Ricard, maar in mijn ogen waren het toentertijd lastige beslissingen. Misschien ongelukkige beslissingen, maar geen foute beslissingen. Het is geen zwak punt op dit moment."

Leclerc en Sainz hebben de mogelijkheid om races te winnen en de Ferrari-bolide is nog altijd competitief, zo benadrukt Binotto. Zo lang ze races kunnen winnen hoeft er volgens de Italiaan niets te veranderen binnen het team. "Er bestaat geen magisch toverstokje in de Formule 1. We hebben laten zien dat we goed werk kunnen leveren. We bereiken onze doelen stap voor stap, door ervaring op te doen en te blijven groeien."

Ook interessant:

Verstappen heeft daar de mokerslag aan Ferrari uitgedeeld

De zomerstop is ingegaan, maar de Formule 1-podcast van RacingNews365 gaat vrolijk door! In de eerste zomerspecial van de podcast blikken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de eerste seizoenshelft. Beluister hem hieronder!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

15 reacties

Meest gelezen

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"