Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mattia Binotto

Binotto: 'Ferrari en Leclerc zijn klaar voor het wereldkampioenschap'

Na een aantal jaren afwezigheid in de strijd om de wereldtitel Formule 1 waarschuwt Mattia Binotto vriend en vijand: Ferrari is weer terug. De teambaas van de Italiaanse renstal ziet in Charles Leclerc een waardig wereldkampioen.

Leclerc Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Ferrari en Red Bull lijken in de beginfase van het Formule 1-seizoen de twee favoriete teams voor de wereldtitel in 2022. Er kan nog genoeg veranderen gedurende het seizoen, maar de twee renstallen hebben laten zien een klasse apart te zijn in vergelijking met de rest van het veld. Na een aantal matige jaren kan de Scuderia voorzichtig gaan dromen van een nieuwe wereldtitel.

Zo ver is het nog lang niet, al heeft teambaas Mattia Binotto in ieder geval alle vertrouwen in de WK-leider op het moment, Charles Leclerc. Is hij klaar voor de titel? "Ik denk van wel", zegt Binotto tegen onder meer RacingNews365. "Maar dat had ik al verwacht toen we zijn contract hadden verlengd. Ik weet waar hij goed voor is."

"En ik denk dat hij nu heel goed demonstreert dat hij klaar is voor het kampioenschap. Hij heeft zonder twijfel het talent, de capaciteiten en het is een enorm goede race-coureur. Ik ben erg blij met de afgelopen twee races!"

Leclerc kan met de F1-75 een serieuze gooi doen naar de titel

De Ferrari-krachtbron liet het de afgelopen seizoenen afweten, maar anno 2022 doet het team ook op motorisch vermogen weer mee aan de kop van het veld. "Vorig jaar hadden we het nadeel dat we de achterstand nog moesten goedmaken. Als we vandaag de dag naar de data kijken, dan zitten we er weer bij", aldus Binotto.

"Na de eerste twee races zien we dat het verschil (met de concurrenten, red.) enorm klein is. Dus dat nadeel is in ieder geval weg!" Ook op aerodynamisch gebied lijkt de Ferrari-bolide zeer sterk. Met nog twintig races te gaan zal de ontwikkelingsoorlog deels gaan bepalen welk team er richting het einde van het jaar het sterkst voor de dag komt.

Ook interessant:

Sensationele Verstappen en Leclerc zetten F1 in vuur en vlam

In de nieuwste podcast van RacingNews365 wordt er uitgebreid gepraat over het sensationele raceweekend in Saoedi-Arabië. Dit doen we uiteraard met coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Check hier snel de laatste aflevering!

5 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x