Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Binotto geeft Ferrari-fouten voorzichtig toe en onderneemt intern actie

Na de zoveelste strategische mispeer van het jaar gaat Ferrari toch maar eens bekijken of het strategische beslissingen anders kan nemen. Dat geeft Mattia Binotto toe.

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Brazilië ging het bij Ferrari niet voor het eerst dit jaar helemaal mis. Charles Leclerc werd in Q3 naar buiten gestuurd op intermediates, terwijl het nog niet aan het regenen was. Dat terwijl alle negen andere coureurs die meedeelden aan de sessie gewoon op de slicks naar buiten gingen. Het team 'verwachtte regen, die er nooit kwam', maar volgens Binotto was het sowieso een loterij. "In zulke weersomstandigheden is het altijd een loterij. Het feit dat Magnussen de pole pakte, en Hamilton en Perez achtste en negende op de grid stonden, zegt genoeg toch?"

Ferrari legt keuze onder de loep

Ondanks dat moet Binotto toegeven dat Ferrari als enige team de verkeerde keuze maakte en daarom gaan de Italianen het beslissingsproces onder de loep nemen. "We hebben de verkeerde keuze gemaakt, absoluut. We waren de enigen op de intermediates op dat moment. Dat soort fouten kunnen in dat soort 'loterij situaties' altijd voorkomen. Bovendien had zo'n fout ook een goede beslissing kunnen zijn, want een minuut later was dat weer misschien wel veranderd." "Waar we als team echter toch wel naar gaan kijken, is het proces dat leidde tot die beslissing. Dat is denk ik belangrijker dan de beslissing zelf. Was het de juiste of de verkeerde beslissing en waarom kozen we daarvoor als de rest een andere keuze maakte?", aldus de Italiaan.

Viaplay
x
Norris Neemt het op voor Verstappen: "Dan ben je dom"