Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Binotto geeft Ferrari-fouten voorzichtig toe en onderneemt intern actie

Na de zoveelste strategische mispeer van het jaar gaat Ferrari toch maar eens bekijken of het strategische beslissingen anders kan nemen. Dat geeft Mattia Binotto toe.

Leclerc Sainz USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Brazilië ging het bij Ferrari niet voor het eerst dit jaar helemaal mis. Charles Leclerc werd in Q3 naar buiten gestuurd op intermediates, terwijl het nog niet aan het regenen was. Dat terwijl alle negen andere coureurs die meedeelden aan de sessie gewoon op de slicks naar buiten gingen.

Het team 'verwachtte regen, die er nooit kwam', maar volgens Binotto was het sowieso een loterij. "In zulke weersomstandigheden is het altijd een loterij. Het feit dat Magnussen de pole pakte, en Hamilton en Perez achtste en negende op de grid stonden, zegt genoeg toch?"

Ferrari legt keuze onder de loep

Ondanks dat moet Binotto toegeven dat Ferrari als enige team de verkeerde keuze maakte en daarom gaan de Italianen het beslissingsproces onder de loep nemen.

"We hebben de verkeerde keuze gemaakt, absoluut. We waren de enigen op de intermediates op dat moment. Dat soort fouten kunnen in dat soort 'loterij situaties' altijd voorkomen. Bovendien had zo'n fout ook een goede beslissing kunnen zijn, want een minuut later was dat weer misschien wel veranderd."

"Waar we als team echter toch wel naar gaan kijken, is het proces dat leidde tot die beslissing. Dat is denk ik belangrijker dan de beslissing zelf. Was het de juiste of de verkeerde beslissing en waarom kozen we daarvoor als de rest een andere keuze maakte?", aldus de Italiaan.

Ook interessant:

Red Bull had de rel tussen Verstappen en Perez kunnen voorkomen

Verstappen en Perez waren na de GP van Brazilië geen vriendjes, nadat Max teamorders negeerde. Wat vonden Ruud Dimmers, Joris Mosterdijk en spceciale gast Rudy van Buren hiervan? Dat en meer bespreken ze in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, die hieronder is te beluisteren.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct