Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Binotto hoopt dat geld Red Bull snel op is: "Anders geen idee hoe ze dat doen"

Mattia Binotto wist met Ferrari geen van de laatste twee races te winnen. Hij ziet hoe Red Bull wat terrein gewonnen lijkt te hebben en hoopt dat het het geld bij de concurrent snel op is, anders heeft hij geen idee hoe Red Bull de auto kan blijven ontwikkelen.

Ferrari is dit seizoen tot op heden de enige uitdager van Red Bull, net zoals Red Bull de enige uitdager is van Ferrari. De Scuderia leidt nog altijd beide kampioenschappen, maar de marges worden razendsnel kleiner.

Dat merkt ook Mattia Binotto op, al voert tevredenheid nog altijd wel de boventoon: "Ik heb altijd aangegeven dat je na vijf races een echte balans kunt opmaken over hoe competitief de verschillende auto's zijn. Die vijf races zijn nu voorbij en we leiden beide kampioenschappen. Dat is geweldig en we hoeven dus niet al te teleurgesteld te zijn."

De 'maar' volgt echter al snel: "Het is waar dat Red Bull sinds het begin van het seizoen de auto heeft verbeterd. Ze zijn met updates gekomen waarmee ze, kijkend naar de laatste twee races, misschien een paar tienden sneller zijn geworden dan wij."

Ferrari moet reageren

Binotto weet dat Ferrari moet reageren, maar hoopt (of verwacht) dat in dit ontwikkeltempo van Red Bull de kas snel leeg zal zijn: "Wij moeten onszelf blijven verbeteren en dat betekent dat we met updates moeten komen."

"Ik hoop ook dat Red Bull op enig moment zal stoppen met de ontwikkeling, aangezien we te maken hebben met een budgetlimiet. Anders kan ik me niet voorstellen hoe Red Bull dat doet."

Binotto doet weinig moeite te verhullen dat Ferrari in Barcelona met een updatepakket komt: "Zoals altijd hopen we dat die onderdelen werken zoals verwacht en dat dat ons een boost kan geven in onze pogingen terrein goed te maken."

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

38 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022