Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Binotto: "In 2020 geen plek voor Verstappen bij Ferrari"

Er is de laatste dagen en weken veel ophef rondom Max Verstappen, die een clausule in zijn contract heeft staan waarmee hij Red Bull vroegtijdig kan verlaten. Als dat gebeurt, dan zal Verstappen in ieder geval niet naar Ferrari vertrekken. Althans, als we Ferrari-teambaas Mattia Binotto mogen geloven.

Binotto Horner 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

Max Verstappen presteert dit seizoen op de toppen van zijn kunnen en haalt race na race het maximaal haalbare uit zijn Red Bull-Honda. Tot voor kort kon zijn team zich niet altijd kan meten met haar concurrenten, waardoor de Nederlander vóór zijn fraaie overwinning in de Grand Prix van Oostenrijk niet verder kwam dan twee podiumplaatsen, in Australië en in Spanje. Het waren frustrerende tijden voor Verstappen, die altijd mee wil strijden voor overwinningen.

Mocht hij inderdaad op zoek gaan naar een andere werkgever, dan lijken er realistisch gezien maar twee teams te zijn die in aanmerking komen voor de handtekening van Max Verstappen: Mercedes en Ferrari. Mattia Binotto, teambaas van het laatstgenoemde team, ziet vooralsnog geen heil in een overstap van Verstappen naar zijn renstal, ondanks dat er geluiden klinken dat Sebastian Vettel het team mogelijk wil verlaten.

"Mocht Verstappen inderdaad op de markt komen, dan heeft Ferrari geen interesse. Waarom niet? Omdat we al twee coureurs onder contract hebben staan waar we zeer tevreden over zijn. Onze line-up voor volgend jaar staat momenteel gewoon vast, dus ik zie geen enkele aanleiding om daar verandering in te brengen", aldus Binotto tegenover de camera van Sky Sports.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team