Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mattia Binotto

Binotto in extase na tactisch verschalken Red Bull: "Blij voor onze strategen"

Ferrari staat de afgelopen Formule 1-seizoenen niet bekend als het team met de allerbeste strategische keuzes, maar in Abu Dhabi veroverde de Italiaanse renstal P2 in de WK-stand, zowel bij de teams als de coureurs. Teambaas Mattia Binotto is blij voor het hele team en vooral voor de strategen.

Verstappen US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De strijd tussen Charles Leclerc en Sergio Perez was in Abu Dhabi misschien wel belangrijker dan de strijd voor de overwinning. Max Verstappen won de race overtuigend, daarachter finishte Leclerc op de tweede plaats. Hiermee verzekerde hij zich van P2 in de WK-stand, terwijl Perez als derde is geëindigd in 2022.

Leclerc heeft dit onder meer te danken aan de Ferrari-strategen, want met een éénstopper lukte het hem om achter Verstappen te finishen, terwijl Red Bull koos voor een tweestopper bij Perez. De Mexicaan finishte anderhalve seconde achter Leclerc. Ferrari-teambaas Mattia Binotto is na afloop van de GP van Abu Dhabi erg blij voor het team en natuurlijk in het specifiek voor de strategen.

Na de seizoensafsluiter bedankt Binotto zijn medewerkers. "Het is fantastisch voor het hele team en vooral natuurlijk voor de strategen. Een solide raceweekend", zo begint hij tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Het was de juiste call om een pitstop minder te maken dan Red Bull. We kunnen blij zijn voor iedereen in het team. Ik weet dat er veel kritiek is als er fouten worden gemaakt, maar ik weet dat iedereen heel goed werk verricht."

"Het was een erg lastig weekend wat betreft het managen van de banden. Niet alleen voor ons, maar ook voor andere coureurs. Mercedes en Sergio Perez moesten wat harder pushen tijdens de start van de race, waardoor hun banden er eerder aan gingen. Het managen was een interessante kwestie."

Binotto looft flexibel Ferrari

In de allerlaatste race van het Formule 1-seizoen was de opdracht van Binotto duidelijk. "We wilden weer competitief zijn en strijden voor belangrijke posities in de 22ste race van het jaar. We hadden een zeer sterke auto en niet iedereen had dat verwacht. We bleven gedurende het seizoen strijden, ondanks de ups en downs."

Een éénstopper was volgens de Italiaan zeker niet vanzelfsprekend op Yas Marina. "We waren flexibel met beide coureurs, want we wisten niet of een of twee pitstops sneller was. Charles had wat meer marge dan andere coureurs. Hij kon zijn banden wat meer sparen, wat hem het voordeel gaf voor een éénstop."

"Carlos stond ondertussen constant onder druk van Mercedes, waardoor we op een gegeven moment overstapten op een tweestopper gingen. Het was geweldig om de flexibiliteit van het team te zien en de resultaten in de race te optimaliseren. Ook werkte de dummy (op Red Bull, red.) fantastisch", aldus de trotse Italiaan.

Ook interessant:

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

20 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"