Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Binotto op de bres voor bekritiseerde Leclerc: "Een oneerlijk oordeel"

Charles Leclerc kreeg heel wat kritiek te verduren na wederom een uiterst kostbare rijdersfout tijdens de Formule 1 Grand Prix van Frankrijk. Hij crashte en verloor daardoor veel terrein op Max Verstappen, maar volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto is het niet 'fair' om hard te oordelen over de optredens van de Monegask.

Na de Formule 1 Grand Prix van Frankrijk suggereerde, in een mediasessie met Ferrari-teambaas Mattia Binotto, één verslaggever dat Charles Leclerc er een handje van heeft fouten te maken zoals hij deed tijdens de Grand Prix op Paul Ricard. Hij verwees ook naar zijn eerdere crash op Imola - 'dat maakt twee uit twaalf'. De vraagsteller voegde er zelf al aan toe: "Of is dat een oneerlijk assessment?" Binotto maakte gretig gebruikt van die opening: "Dat is inderdaad een oneerlijk oordeel, dat ben ik met je eens", zo klinkt het tegenover onder andere RacingNews365 . "Hij reed op de limiet en dit soort dingen gebeuren als je op de limiet rijdt." De Italiaan ziet geen reden om met een beschuldigende vinger in de richting van de Monegask te wijzen: "We zullen nagaan wat er is gebeurd en of er nog meer speelt, maar op dit moment is er geen reden om hem iets te verwijten", aldus Binotto, die er helemaal vanuit gaat dat Leclerc terug zal slaan.

Binotto rekent op veerkracht Leclerc

"We hebben al vaker gezien dat hij sterk terug kan komen van zijn fouten. Ik ben er dan ook zeker van dat hij in Hongarije sterker terugkeert." Binotto is van mening dat er titeltechnisch nog niks verloren hoeft te zijn en dat heeft hij ook duidelijk willen maken aan Leclerc: "Ik vertelde hem dat de zaken hooguit wat ingewikkelder worden, maar zeker niet onmogelijk. En ook dat we alleen maar meer zullen genieten als we dit uiteindelijk weten om te zetten in een overwinning." "We moeten gefocust blijven in elke race. De laatste weekenden hebben we gezien dat het potentieel er zeker is, we wisten het alleen niet om te zetten in het maximaal haalbare aantal punten. Maar er is geen reden waarom ons dat in de komende tien races niet wél zal lukken. Het potentieel is er, onze coureurs zijn geweldig, dus ik ben vrij optimistisch", zo besluit hij zijn peptalk.

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein