Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mattia Binotto

Binotto relativeert Ferrari-foutenfestival: "Soms gaat het goed en soms juist niet"

Het was niet de thuisrace waar Ferrari op had gehoopt met een DNF voor Carlos Sainz en de zesde plaats voor Charles Leclerc, maar teambaas Mattia Binotto probeert optimistisch te blijven. Toch is het resultaat teleurstellend.

Leclerc Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Ferrari wilde schitteren voor de Tifosi tijdens de thuisrace op Imola, maar de GP van Emilia-Romagna eindigde in een waar debacle. Al vroeg in de race viel Carlos Sainz uit nadat hij de grindbak in werd getikt en ook de race van Charles Leclerc viel in het water na een rijdersfout. "Natuurlijk is het teleurstellend", zegt teambaas Mattia Binotto na afloop van de race bij ServusTV.

"We hadden gehoopt op een beter resultaat voor de fans, maar dit hoort ook bij de sport. Soms gaat het goed en soms gaat het juist niet goed. Vandaag was de start slecht en toen crashte Carlos. We hadden ook geen al te beste pitstops en zelfs deze kleine details maken uiteindelijk het verschil."

Binotto hoopt snel weer beter dan Red Bull te zijn

Het gat tussen Ferrari en Red Bull in het constructeurskampioenschap is gekrompen tot slechts elf WK-punten. Bij de coureursstand loopt Verstappen hard in op Leclerc, maar Binotto blijft positief. "We moeten gefocust blijven, het is een lang jaar."

"We hebben goede coureurs en er zullen ook races komen waar we weer beter zullen zijn", aldus de Ferrari-teambaas. De volgende beproeving voor Ferrari, Red Bull en de overige teams is over twee weken op het gloednieuwe circuit in Miami.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x