Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Binotto relativeert Ferrari-foutenfestival: "Soms gaat het goed en soms juist niet"

Het was niet de thuisrace waar Ferrari op had gehoopt met een DNF voor Carlos Sainz en de zesde plaats voor Charles Leclerc, maar teambaas Mattia Binotto probeert optimistisch te blijven. Toch is het resultaat teleurstellend.

Ferrari wilde schitteren voor de Tifosi tijdens de thuisrace op Imola, maar de GP van Emilia-Romagna eindigde in een waar debacle. Al vroeg in de race viel Carlos Sainz uit nadat hij de grindbak in werd getikt en ook de race van Charles Leclerc viel in het water na een rijdersfout. "Natuurlijk is het teleurstellend", zegt teambaas Mattia Binotto na afloop van de race bij ServusTV . "We hadden gehoopt op een beter resultaat voor de fans, maar dit hoort ook bij de sport. Soms gaat het goed en soms gaat het juist niet goed. Vandaag was de start slecht en toen crashte Carlos. We hadden ook geen al te beste pitstops en zelfs deze kleine details maken uiteindelijk het verschil."

Binotto hoopt snel weer beter dan Red Bull te zijn

Het gat tussen Ferrari en Red Bull in het constructeurskampioenschap is gekrompen tot slechts elf WK-punten. Bij de coureursstand loopt Verstappen hard in op Leclerc, maar Binotto blijft positief. "We moeten gefocust blijven, het is een lang jaar." "We hebben goede coureurs en er zullen ook races komen waar we weer beter zullen zijn", aldus de Ferrari-teambaas. De volgende beproeving voor Ferrari, Red Bull en de overige teams is over twee weken op het gloednieuwe circuit in Miami.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"