Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Binotto slaat met de vuist op tafel: "Red Bull-straf is te verwaarlozen"

Ferrari-teambaas Mattia Binotto kan zich niet vinden in de straf die Red Bull heeft gekregen voor het overtreden van de budgetcap.

Verstappen Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Mattia Binotto is dit weekend niet aanwezig in Mexico, maar de Ferrari-teambaas heeft wel wat te zeggen over de straf die Red Bull afgelopen donderdag kreeg van de FIA voor het overtreden van het budgetplafond in het jaar dat Max Verstappen zijn eerste wereldtitel won.

'Ik zei het toch', is wat Binotto aan het begin van zijn verhaal probeert duidelijk te maken. "Ik roep al maanden dat het van fundamenteel belang is dat de budgetcap goed gecontroleerd moet worden, omdat deze wereldtitels door de budgetcap beslist zouden kunnen worden. En dat is ook gebeurd!", zucht hij bij het Italiaanse Sky Sport.

"Het is duidelijk geworden dat één team, eentje, illegaal heeft gehandeld en aanzienlijk boven het budgetplafond is uitgekomen. Twee miljoen (euro, red.) maakt veel verschil, dat zijn een paar tienden van een seconde per ronde en misschien hebben die wel het verschil gemaakt tijdens de titelstrijd vorig jaar!"

Verwaarloosbaar

Binotto had gehoopt op een zware straf voor Red Bull, maar in zijn ogen is de huidige strafmaat ver ondermaats. Het Ferrari-kopstuk denkt dat het in de praktijk helemaal geen, o of in ieder geval veel te weinig, echte gevolgen zal hebben voor het team van Max Verstappen en Sergio Perez.

"Daarom moest er streng worden opgetreden, maar de straf voor Red Bull is te verwaarlozen en compenseert het verkregen voordeel niet. De windtunneltijd die Red Bull moet inleveren kost absoluut geen twee tot vijf tienden per ronde zoals Christian Horner beweert."

"Bovendien mag Red Bull ondanks de boete niet minder geld uitgeven, dus kunnen ze de tijd die ze niet investeren in de windtunnel gebruiken voor andere onderdelen. Bijvoorbeeld om het gewicht van de auto naar beneden te krijgen of een andere ophanging te ontwikkelen. Het nadeel zal dus verwaarloosbaar zijn", zo hekelt Binotto.

Ook interessant:

Red Bull ontvangt loodzware straf van de FIA

Red Bull heeft een loodzware straf gekregen van de FIA na het overschrijden van het budgetplafond in 2021. De titel van Max Verstappen is veilig, maar de sancties zijn zwaar voor het team.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

145 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'