Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mattia Binotto

Binotto trots op seizoen van Leclerc en Sainz: "Beste duo op de grid"

Ferrari-teambaas Mattia Binotto blikt terug op de ontwikkeling van de Ferrari in de afgelopen jaren en dit jaar. Volgens hem heeft de Italiaanse renstal de beste driver line-up van de grid.

Sainz Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari staat er dit seizoen om bekend veel fouten te maken. De ene keer is het de strategie en de andere keer gaat er wat mis in de pitstraat. Hoewel teambaas Mattia Binotto erkent dat er het een en ander mis is gegaan dit seizoen, is hij blij met de stappen die Ferrari heeft gemaakt als hij kijkt naar de afgelopen jaren.

"We hadden voorheen moeilijke seizoenen zoals de zesde plaats in het constructeurskampioenschap in 2020", begint Binotto tegenover Festival dello Sport. "We stonden onder druk en kregen kritiek en in zekere zin hebben die jaren ons gevormd. Maar we hebben beloofd dat we dit seizoen weer vooraan mee zouden gaan strijden."

"Ik heb het geluk gehad dat ik een geweldige tijd bij Ferrari heb mee mogen maken, waarbij er 14 titels werden gewonnen. Mijn eerste GP was die van Spa in 1996 toen Schumacher op prachtige wijze de race won. Toen hoorde ik voor het eerst het volkslied na een race en toen wist ik echt wat ertoe deed bij Ferarri."

"De mentaliteit die er was in de tijden van Schumacher pushen je om het nog beter te doen na ieder succes."

Mede door Charles Leclerc en Carlos Sainz en de ontwikkelingen van Ferrari kan het team nu vooraan strijden. Hoewel Ferrari tien keer poleposition pakte dit seizoen, wisten ze slechts vier keer een race te winnen, mede door de fouten van het team.

Dat het team zich hier en daar nog kan verbeteren is duidelijk. Maar wat kunnen de coureurs nog meer doen? "Nog meer overwinningen", grinnikt Binotto. "Ons coureursduo is het sterkste duo op de grid. Het doel is om door te blijven ontwikkelen en om dat te doen moeten we 120 of misschien wel 130 procent van onszelf geven."

"We moeten niet vergeten dat Charles en Carlos nog jonge gasten zijn. Maar eigenlijk zitten beide coureurs vol talent en blijven ze pushen om het nog beter te doen. We hebben twee uitmuntende coureurs", sluit Binotto tevreden af.

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

33 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023