Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Ferrari

Binotto vergeeft Ferrari haar fouten: "We zijn nog maar een jong team"

Het afgelopen seizoen was voor Ferrari een van zijn sterkste jaren in de Formule 1 in tijden. De Italiaanse renstal viste meermaals achter het net, veelal door eigen toedoen. Teambaas Mattia Binotto vindt uiteraard dat het beter moet, maar is tegelijkertijd niet bijzonder streng voor Ferrari. Het team is nog jong en heeft veel te leren, zo oppert de Italiaan.

Mattia Binotto heeft in zijn eerste seizoen als teambaas van Ferrari ontdekt hoe gecompliceerd het is om een Formule 1-renstal te leiden. Het feit dat Binotto ook nog om moet zien te gaan met het vurige rijdersduo van Charles Leclerc en Sebastian Vettel, evenals de regelmatige strategische fouten van zijn team, maakt zijn taak er niet gemakkelijker op.

Binotto wil hoe dan ook niet van opgeven weten, maar probeert in plaats daarvan de situatie waarin Ferrari dit jaar heeft gezeten te relativeren voor de microfoon van RacingNews365. "Wij kunnen altijd verbeteren hoe we presteren, dat is ook het doel. Ik ben er van overtuigd dat wij geen grote veranderingen hoeven door te voeren, het is simpelweg een kwestie van ervaring opdoen", vertelt Binotto.

"Ferrari is nog maar een jong team wat betreft bepaalde werknemers en we zitten daarnaast in een steile leercurve. Het is voor het team belangrijk om ervoor te zorgen dat de fouten die het tot nog toe heeft gemaakt niet opnieuw worden gemaakt", verduidelijkt de teambaas van de Scuderia.

Met medewerking van Aaron Deckers.

10 reacties