Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mattia Binotto

Binotto waarschuwt Verstappen: "Met nieuwe motor kan Leclerc gaan aanvallen"

Een motorwissel van Charles Leclerc deed Max Vestappen nog verder doen uitlopen in het kampioenschap. Maar Ferrari-teambaas Mattia Binotto laat weten dat de Monegask met een nieuwe motor kan gaan terugvechten.

Verstappen Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Charles Leclerc had een geweldige start van het seizoen, maar mede door een kapotte motor tijdens de race in Bakoe blijft Max Verstappen uitlopen in het kampioenschap. Ook in Canada liep de Nederlander verder uit op de Ferrari-coureur. Verstappen won de race terwijl Leclerc genoegen moest nemen met P5, nadat hij achteraan startte door een motorwissel.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto laat aan onder meer RacingNews365 weten dat het wisselen van de motor in Canada geen verrassing was voor Leclerc. Die knoop was namelijk al vele dagen eerder doorgehakt. "De wissel van de motor hadden we al erg snel na Bakoe besloten. Dus het is iets waar hij zich al vele dagen lang bewust van was", vertelt Binotto.

"Hij had tijd om het te verwerken en zich voor te bereiden op het raceweekend. Hij concentreerde zich op zijn raceweekend, wetende dat hij achteraan zou starten. Zelfs de trainingen op vrijdag en zaterdag waren gericht op runs met veel brandstof aan boord, om er zeker van te zijn dat hij goed voorbereid was op de race."

Leclerc kan nu terugvechten

De race in Canada werd dus een inhaalrace voor de 24-jarige coureur, waarbij geduld een schone zaak was. "Het is zeker een frustrerende situatie voor de coureur. De race zou veel geduld vereisen, wat volgens mij ook het geval was. Soms wil je inhalen, maar lukt het niet, misschien omdat er een DRS-trein is of omdat je banden versleten zijn. Maar uiteindelijk is het een kwestie van de schade beperken. Achteraan starten en vijfde finishen blijft een goed resultaat", legt de teambaas van Ferrari uit.

Hoewel Leclerc na de Grand Prix van Canada 49 punten achter staat op Verstappen, ziet Binotto toch een lichtpuntje. Met de nieuwe motor kan Leclerc namelijk het gevecht aan gaan! "Nu hebben we een verse motor voor de komende races en we hebben nog vier races tot de zomerstop, die belangrijk kunnen zijn omdat hij aan kan vallen. Laten we proberen punten terug te winnen (op Red Bull, red.)."

Ook interessant:

Verstappen zou in een Ferrari nog dominanter zijn

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de GP van Canada, maar bespreken ze ook alle ophef omtrent de FIA, Mercedes, het gestuiter en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

51 reacties

Viaplay
x
Breaking Albon zegt in actie te komen in Singapore: diensten De Vries lijken niet nodig