Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Ferrari

Binotto wil relatie Leclerc en Vettel managen: "Kan zo weer misgaan"

Charles Leclerc werd bejubeld door de Italianen na zijn zege in de Grand Prix van Italië, maar haalde een dag eerder nog de woede van Ferrari-teamgenoot Sebastian Vettel op de hals. Teambaas Mattia Binotto heeft zijn rijders tot de orde geroepen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Sebastian Vettel was behoorlijk geïrriteerd over de situatie na de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië. De Duitser rekende in de slotfase van Q3 op slipstream van Charles Leclerc, maar de Monegask verklaarde door de chaos op de baan niet te kunnen helpen - om vervolgens de sessie zelf als polesitter te eindigen. Een dag later won Leclerc de Formule 1-race op Monza, tot grote vreugde van de Italianen.

"Daarna heb ik hem wel voor het gedoe van ervoor vergeven, want Charles heeft het geweldig gedaan", vertelt Mattia Binotto aan onder meer RacingNews365 in de nasleep van die race, vergezeld door zijn beide rijders. "Daarmee doel ik op wat we de afgelopen dagen besproken hebben, al blijft dat tussen ons drieën."

De Ferrari-teambaas stelt dat de onenigheid geen blijvend effect mag hebben: "We hebben intern gesproken over de verschillende zienswijzen. Die laatste outlap in Q3 leverde zeker een rare situatie op. Nu zand erover, we moeten vooruit kijken. We weten nu in elk geval hoe deze mannen kunnen zijn en waar we rekening mee moeten houden."

"Maar," vervolgt Binotto, "Dat betekent ook dat ik weet dat dit zo weer kan misgaan. Het belangrijkst is dus dat we hier met z'n allen van leren."

Luister nu de nieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik.

10 reacties

    Special Hannah Schmitz: het meesterbrein achter het succes van Max Verstappen